Hırsızlar tarihi bile soydu!

Muğla'nın Bodrum İlçesi Pedasa Antik Kenti’nde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Ziyaretçi Evi’ne kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin girdiği ortaya çıktıKazı Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler, "Ziyaretçi evinin soyulduğunu duyar duymaz hemen Muğla'dan yol

Hırsızlar tarihi bile soydu!

Muğla'nın Bodrum İlçesi Pedasa Antik Kenti’nde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Ziyaretçi Evi’ne kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin girdiği ortaya çıktı

Kazı Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler, "Ziyaretçi evinin soyulduğunu duyar duymaz hemen Muğla'dan yola çıktım. Tam ören yeri ilan edeceğimiz bir zamanda yaşanan olay bir talihsizlik. Olay yeri inceleme ekiplerinin araştırmasından sonra zarar ortaya çıkacak" dedi.

 

Konacık Beldesi’ndeki 650 metre rakımlı Kocadağ’da yıllarca kaçak define kazılarının yapıldığı Pedasa Antik Kenti’nde bu kez Ziyaretçi Evi kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin hedefi oldu. Bekçi bulunmayan Ziyaretçi Evi’ne girildiği hayvan otlatan çobanların polise ihbarı ile ortaya çıktı. Bodrum Emniyet Müdürlüğü olay yeri ekipleri içerde çalışmaları başlatırken, Ziyaretçi Evi’nin camının kırık olduğu, elektrik sağlayan rüzgar enerjisi santralinin kablolarının kesildiği ve bunun için kullanılan kesici aletlerin olay yerinde bırakıldığı kaydedildi. Bina içindeki elektrik tesisatının da zarar gördüğü saptandı. Ziyaretçi Evi’nde bulunan bilgisayar, LCD televizyonlar ve sinevizyon aletlerinin kış mevsimi nedeniyle kazı ekibi tarafından başka bir yere nakledildiği ifade edildi. Söz konusu kişilerin Ziyaretçi Evi’ne tarihi eser bulmak amacıyla girmiş olabilecekleri belirtildi.

 

Arkeolog Hasan Emre Günday, sabaha karşı polisin kendilerini aramasıyla durumdan haberdar olduklarını belirtti. Günday, "Hemen Ziyaretçi Evi’ne geldik. Polis inceleme başlatmıştı. Bina içinde bazı demirbaş malzelemeler bulunuyor" dedi. Pedasa Antik Kenti Kazı Başkanı Muğla Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan Diler, telefonla yaptığı açıklamada, olayı duyar duymaz Muğla’dan yola çıktığını söyledi. Prof. Dr. Diler, "Pedasa Antik Kenti'ni tam ören yeri ilan edeceğimiz bir zamanda yaşanan olay bir talihsizlik. Olay yeri inceleme ekiplerinin araştırmasından sonra zarar ortaya çıkacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam