Hiçbir islam ülkesinde böyle bir şey yok

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde Ankara'da bulunan bin 100 cami dernek başkanıyla bir araya geldi. Cami kapılarının namaz vakitlerinde açılıp namaz sonralarında kapatılmasını eleştiren Görmez, ''Allah'ın evinin kapısına

Hiçbir islam ülkesinde böyle bir şey yok

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde Ankara'da bulunan bin 100 cami dernek başkanıyla bir araya geldi. Cami kapılarının namaz vakitlerinde açılıp namaz sonralarında kapatılmasını eleştiren Görmez, ''Allah'ın evinin kapısına kilit vuramayız'' ifadelerini kullandı.

Hiçbir İslam ülkesinde namaz vaktinde açılıp sonrasında kapatılan caminin bulunmadığını vurgulayan Görmez, camilerin sürekli açık kalabilmesi ve ibadet etmek isteyen insanların camiye gittiğinde kapıyı kapalı görmemesi gerektiğini söyledi.
 
Görmez, şunları söyledi:
 
''Gönlüm şunu istiyor, sokak çocuklarının bile sığınabildiği yer Allah'ın evleri olsun. Ankara'ya, İstanbul'a gelip otel parası bulamayan kimsesiz, sokakta kalmış insanların sığınacağı yer yine Allah'ın evleri olsun.
 
Camilerin yanı başında, müştemilatında oluşturulacak küçük bir yer sayesinde bir gariban, aç kalmış, susuz kalmış, sığınacak bir yer bulamamış insanlar Allah'ın evlerine sığınma imkanı bulsun. Bu bir hayal gibi görülebilir ancak bu hayali hep birlikte gerçekleştireceğiz.
 
Camileri bütün gün açık hale getirmeliyiz. Hiçbir endişe ve korku camilerin kilitli olmasını haklı kılmaz. Unutulmamalı ki hırsızlık endişesi ile camilerimizi kapalı tutarak yaptığımız hırsızlık, hırsızların camilerden götürdüklerinden daha büyük bir hırsızlıktır.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam