HES karşıtlarına dava!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emri ile durdurulan Rize’nin İkizdere İlçesi Şimşirli Köyü’ndeki HES Projesi ile ilgili gerçekleştirdikleri eylemlerde kamu malına zarar verdikleri gerekçesi ile 75 köy sakini hakkında dava açıldı.Rize’nin İkizdere İl

HES karşıtlarına dava!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emri ile durdurulan Rize’nin İkizdere İlçesi Şimşirli Köyü’ndeki HES Projesi ile ilgili gerçekleştirdikleri eylemlerde kamu malına zarar verdikleri gerekçesi ile 75 köy sakini hakkında dava açıldı.

Rize’nin İkizdere İlçesi Şimşirli Köyü’nde geçtiğimiz yıllarda yapım aşamasında, köy sakinlerinin bir çok eylemine neden olan HES projesi, durdurulsa da etkileri devam ediyor. Köy sakinlerinin gerçekleştirdiği eylemler dolayısı ile eylemlere katılanlar hakkında üç farklı dava açılmıştı. Üç farklı davadan 39 ve 36 köy sakininin yargılandığı iki dava birleştirildi. Haklarında, “Hakaret, iş ve çalışma hürriyetinin ihlali, mala zarar verme ve sopayla tehdit” suçlamaları ile dava açılan köy sakinleri bugün Rize Adliyesi 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Dava hakim değişikliği nedeni ile 25 Kasım tarihine ertelendi.

Şimşirli Köyü’nde 18 Ağustos 2013 tarihinde gerçekleştirilen HES karşıtı gösteri sırasında köy sakinleri ile jandarma arasında arbede çıkmış köy sakinlerinden ve jandarma görevlilerinden yaralananlar olmuştu. Olay sonrası 39 kişi gözaltına alınmıştı.
Şimşirli Köyü Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Başkan Yardımcısı Bahri Bir adliye çıkışı yaptığı açıklamada, “Vatandaşlar toprağına suyuna toprağına sahip çıkıyor. Bunu yapanlar darp ediliyor, şiddete maruz kalıyor. Sonrada direndiler diye suçlanıyorlar. Biz hiçbir marjinal gruba dahil değiliz. Biz sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler