Her "155" polis değildir !

Kocaeli'de bir kadın doktor, "0155" numaralı telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce 24 bin lira dolandırıldı. Olayla ilgili olarak, doktorun yatırdığı parayı bankadan çeken bir kadın gözaltına alındı. Dolandırıcılık sisteminin İngil

Her "155" polis değildir !

Kocaeli'de bir kadın doktor, "0155" numaralı telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce 24 bin lira dolandırıldı. Olayla ilgili olarak, doktorun yatırdığı parayı bankadan çeken bir kadın gözaltına alındı. Dolandırıcılık sisteminin İngiltere'den getirildiği belirtildi.

İzmit ilçesinde bir devlet hastanesinde çalışan Dr. Ç.G., dün öğle saatlerinde "0155" numara yazan bir telefondan arandı. Karşı tarafındaki kişi, kendisini Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis olarak tanıtarak, "Bankadaki hesabınıza girildi. Paranız terör örgütüne aktarılacak. Bankaya gidip hesabınızdaki parayı bizim vereceğimiz hesaba aktarın. Sonra biz size parayı vereceğiz" dedi.
 
Ç.G., hesabının bulunduğu bankaya gitti. 24 bin lira çekerek, dolandırıcıların söylediği başka bir banka şubesindeki hesaba yatırdı. Daha sonra durumu eşine anlattıktan sonra dolandırıldığının farkına vardı ve Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bildirdi.
 
Ekipler, Ç.G.'nin 24 bin lirayı, Antalya'da Aynur G. isimli kadının hesabına yatırdığını belirledi. Kocaeli polisi, bilgileri Antalya polisine aktardı. Antalya polisi de hesaptan parayı çeken Aynur G.'yi gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği, başka gözaltıların olabileceği kaydedildi.
 
SİSTEM İNGİLTERE'DEN
 
Ç.G.'nin dolandırıldığı sistemin, İngiltere'den getirildiği kaydedildi. Sistem sayesinde, aranan numaranın telefonda "0155" olarak göründüğü, vatandaşın da polis tarafından arandığını sandığı belirtildi. Bu yöntemle daha önce sadece Denizli'de bir dolandırıcılık yapıldığı kaydedildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam