"Hedefimiz dünyaya sözümüzü dinletmek"

Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şubesi’nin Genel Kurul Toplantısı Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde bugün yapıldı.Gene Kurul'a Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon 1.

"Hedefimiz dünyaya sözümüzü dinletmek"

Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şubesi’nin Genel Kurul Toplantısı Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde bugün yapıldı.

Gene Kurul'a Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon 1. sıra milletvekili adayı Süleyman Soylu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile sendika üyeleri katıldı.

Genel Kurul'da konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir ile eğitime daha fazla katkıda bulunma imkanına ulaştıklarını ifade ederek “Trabzon 2014 mahalli seçimleriyle birlikte büyükşehir statüsü aldı. 6360 sayılı yasa eğitime çok daha fazla katkıda bulunma imkanı verdi. Biz bütçelerimiz ölçüsünde okullarımıza, eğitimimize katkıda bulunmayı sürdürmek bakımdan önemli bir açılım sağladık. Büyükşehir olduktan sonra eğitime çok daha fazla katkı yapıyoruz. Esiroğlu’ndaki yatılı bölge okulunun tadilatını yaptık. Bu tür tadilatları ihtiyaç duyan okullarda yapıyoruz” dedi.

20150425aw394755_03.jpg

28 Şubat sürecinde eğitimde yaşanan sıkıntılara atıfta bulunan ve kendi ailesinden örnekler veren Başkan Gümrükçüoğlu, “Evlatlarımızın başörtülü başörtüsüz diye ayrıldığı dönemde, kendi hayatımdan örnek verirsem Kartal İmam Hatip Lisesi’nin önündeki kız evlatlarımın ‘Baba bizi okula almıyorlar” diye ağladıklarını gördük. Onların muallimlerinin zorlanarak mesleklerinden atıldığını şahit olduk. İmam Hatip Lisesi'nden ötürü meslek liselerinin kıyıma uğratıldığı, üniversite sınavında tüm soruları yapsalar bile bazı bölümleri kazanmalarının mümkün olmadığı, bir neslin acımadan tırpanlandığını gördük. Allah doğrudan, inanandan yanadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile onun gibi inanç özgürlüğünün savunucusu olan sizler bu anlayışı ortadan kaldırdınız. Zulmedenin karşısında mazlumların yanında oldunuz. Kimseyi ötekileştirmediniz, hiçbir zaman kin ve husumet beslemediniz. Bunun için sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

20150425aw394755_02.jpg

HEDEFİMİZ DÜNYAYA SÖZÜMÜZÜ DİNLETMEK"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Adayı Süleyman Soylu da konuşmasında Türkiye’nin geleceğe çok daha güçlü hazırlandığını ifade ederek, “Bizim bir hedefimiz var. Hedefimiz dünyaya sözümüzü dinletmektir. Dünyaya sözümüzü dinletebilmek içinde güçlü insan kaynağına ihtiyacımız var. Güçlü ekonomiye ihtiyacımız var. Güçlü ilişkiler ağına ihtiyacımız var. Ve yine dünyaya sözümüzü dinletmek için medeniyetimize sımsıkı sarılmaya ihtiyacımız var. Eğitim ordumuz büyük sıkıntılar büyük acılar çekti. Ve bugün 21’inci asrın başından itibaren Türkiye bambaşka bir yolculuğa çıktı. Devrimler gerçekleştirdi. Adına demokrasi devrimi dediğimiz, adını özgüven devrimi koyduğumuz, adını birinci kalkınma devrimi olarak nitelendirdiğimiz devrimler gerçekleştirdi. Bu ülke sabahtan akşama kadar dış tehditler ve iç tehditler üzerinden gündem oluşturan bir ülke iken bugün milli savunma bütçesini eğitim ve sağlık bütçesinin arkasına koyması ve eğitim ve sağlık bütçesini Türkiye de insan kaynağına yönelik em önemli nitelik olarak değerlendirmesi kolay bir şey değil” şeklinde konuştu.

20150425aw394755_01.jpg

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da yaptığı konuşmada, “Kaygılarla kuşkuların kuşatmasını kıran bu iş size göre değil, bu iş sizin işiniz değil diyenlere inat umudu kırmaya çalışanlara aldırmaksızın, uzun bir yola hüküm giymenin kararlılığıyla, ölüm bir tohumsa kefen zarında gün olur, fışkırır bir orman olur diyerek, bir çekirdekte bir filizi, bir filiz de bir fidanı, bir fidanda bir ormanı düşleyen, vesayetin ırgatlarına imkan, milli iradenin mensuplarına ise barikat konulduğu, süreçte birlerle başlayıp bugün 800 bin sayısını geride bırakan 1 milyon 110 bine yürüyen teşkilatımızın üniversitede şubesini yapıyoruz. Şube olağan genel kurulunu icra ediyoruz. Türkiye genelinde 30. üniversite şubemiz, 129. Eğitim Bir Sen Şubemizi bugün burada sizlerle oluşturmuş oluyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam