Hayvanat bahçesi gibi taksi durağı

Çanakkale'de, bir taksi durağının yanında, sürücüler ve bazı mahalle sakinlerinin oluşturduğu alanda güvercin, horoz, tavşan, ördek gibi 30'dan fazla evcil hayvana bakılıyor. Esenler Mahallesi'nde, yaklaşık 5 yıl önce oluşturulan ve 7 taksicinin hizmet ve

Hayvanat bahçesi gibi taksi durağı
Çanakkale'de, bir taksi durağının yanında, sürücüler ve bazı mahalle sakinlerinin oluşturduğu alanda güvercin, horoz, tavşan, ördek gibi 30'dan fazla evcil hayvana bakılıyor.
 
Esenler Mahallesi'nde, yaklaşık 5 yıl önce oluşturulan ve 7 taksicinin hizmet verdiği durağın yanındaki boş alan, mini hayvanat bahçesini andırıyor.
 
Çevresi çitle çevrilen alan taksiciler tarafından düzenlendi. Sürücüler hayvanlar rahat bir ortamda çoğalıp yaşayabilmesi için her türlü konforu düşündü. Yuvaların yanında eski bir küvet de hayvanların su ihtiyacını karşılaması için yapay havuza dönüştürüldü.
 
Taksicilerden Cahit Yanar yaptığı açıklamada, arkadaşlarının yaklaşık 6 ay önce durağa iki tavşan getirdiğini söyledi.
 
Bu hayvanların bakımını üstlendiklerini belirten Yanar, "Bir süre sonra bunlar çoğalmaya başladı. Bunun üzerine arkadaşlarımızla durağın yanındaki boş araziyi düzenleyip küçük bir hayvanat bahçesine dönüştürdük. Şimdi burada 30'dan fazla hayvan var" dedi.
 
Yanar, zamanla hayvan sayısının arttığını anlattı.
 
Söz konusu alanın kısa sürede evcil hayvanlarla dolup taştığını vurgulayan Yanar, şöyle konuştu:
 
"Bunları burada gören mahalle sakinlerimizin de desteğiyle hayvanların sayısı ve türü arttı. Buradaki tüm evcil hayvanlarını bakımını taksici arkadaşlarımız ve mahalle sakinlerimiz yapıyor. Buraya en çok çocuklar ilgi gösteriyor. Boş zamanlarını değerlendirmek isteyen mahalle halkımız burada vakit geçiriyor. Yine durağa yakın bir okuldan öğrenciler, ders aralarında ya da okul çıkışlarında buraya gelip hayvanlarla ilgileniyor, onları seviyor, besliyorlar. Böylelikle çocuklara hayvan sevgisini de aşılamış oluyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam