Hayvan pazarında işkence görüntüsü

Din adamlarının uyarılarına rağmen kesilecek hayvanlarla ilgili dayak ve işkence görüntüleri hayvan satış alanlarından eksik olmuyor. Satıcılar sattıkları hayvanları nakil için dayak ve elektro şok gibi yöntemlere başvuruyorlar.Şanlıurfa'da, yaklaşan Kurb

Hayvan pazarında işkence görüntüsü

Din adamlarının uyarılarına rağmen kesilecek hayvanlarla ilgili dayak ve işkence görüntüleri hayvan satış alanlarından eksik olmuyor. Satıcılar sattıkları hayvanları nakil için dayak ve elektro şok gibi yöntemlere başvuruyorlar.

Şanlıurfa'da, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla küçük ve büyükbaş hayvanların satıldığı pazarlarda besiciler, satış yapamamaktan şikayet etti. Pazarda satışı yapılan ve kamyonete binmemekte direnen büyükbaş hayvanlar ise ya sopalar ile dövülüyor, ya da besiciler tarafından elektro şok cihazı ile uyuşturuluyor. Şanlıurfa'da geçimini hayvancılıkla sağlayan besiciler, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Hayvan Pazarı'nda satış yapmaya başladı.
 
Akçakale yolu üzerinde bulunan pazarda büyükbaş kurbanlık satışı yapan besiciler, bayram öncesi kaçak yollarla Suriye'den getirilen hayvanların fiyatların düşmesine yol açtığını ileri sürdü. Fiyatların geçen yıla göre daha düşük olduğunu savunan besiciler, "Savaşın sürdüğü Suriye'den getirilen hayvanlar, piyasada fiyatları düşürdü ve zarar etmemize yol açtı.
 
Ayrıca yem fiyatlarının sürekli artması nedeniyle hayvanları elimizden geldiği kadar ucuza satarak zararımızı en aza indirmeye çalışıyoruz. Buna rağmen satışlar yok denecek kadar az" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler