Hayali Olan AT Arabalarını Minyatüre Taşıdı - Eskişehir haber

Eskişehir'de çocukluk hayali olan at arabacısı olamayan 59 yaşındaki Semih Yandımsoy, 12 yıldan bu yana at arabası minyatürleri yaparak bu hayalini gerçekleştiriyor. Semih Yandımsoy'un çocukluğunda başlayan at ve at arabası sevgisi her geçen gün artmış. G

Hayali Olan AT Arabalarını Minyatüre Taşıdı - Eskişehir haber

Eskişehir'de çocukluk hayali olan at arabacısı olamayan 59 yaşındaki Semih Yandımsoy, 12 yıldan bu yana at arabası minyatürleri yaparak bu hayalini gerçekleştiriyor.

Semih Yandımsoy'un çocukluğunda başlayan at ve at arabası sevgisi her geçen gün artmış. Geçmiş yıllarda at arabasının kullanım alanı azaldıkça, hayali olan at arabacısı olmaktan uzaklaşan Yandımsoy, ümidini kesmemiş. İçindeki at arabası sevgisini minyatüre taşımaya karar veren Yandımsoy, 2004 yılında kendisine ufak bir atölye kurarak ahşaptan minyatür at arabası, fayton yapmaya başlamış. Aradan geçen 12 yılın ardından bu alanda uzmanlaşan Semih Yandımsoy, 30 farklı çeşit at arabası yapmayı başarmış. At arabasının yanı sıra fayton, posta arabası ve baston gibi ürünlerde yapan Yandımsoy, çocukluk hayalinin özlemini de bu şekilde gidermiş oluyor.

Ürünleri yapmaya amatör bir hevesle başladığını anlatan Yandımsoy, "Ürünleri 2004 yılından bu yana yapıyorum. Amatör olarak bir hevesle başlamıştım. Şimdi ise geliştirdim. Yaklaşık 30 model at arabası, fayton, posta arabaları ve baston yapıyorum" dedi.

Genelde at arabası yaptığını ifade eden Yandımsoy, gerçekleştirdiği hayali hakkında düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

"Bir at arabasını yapma süren 20 gün civarında, faytonda 1 ay, posta arabası ise 3 ay sürüyor. Fiyatları ise 250 liradan başlıyor, bin liraya kadar gidiyor. Benim içimde at arabası var. Gemi filan yapmıyorum. Benim atlara olan ilgimden dolayı at arabası yapıyorum. Atlara ve hayvanlara, at arabasına ilgim çok. Bana çocukken büyüyünce ne olacaksın dediklerinde "at arabacı olacağım" derdim. Atları o kadar severim. Çocukluğumdan bu yana içimde bulunan at arabacısı olamadığım için ben de minyatür at arabaları yapmayı düşündüm. Çocukluk hayalimi böyle gerçekleştiriyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam