Havalimanlarında devrim!

Türkiye'deki tüm havalimanı girişlerinde bulunan güvenlik kontrol noktalarının kaldırılması yönünde Milli Sivil Havacılık Güvenlik Kurulu, yeni bir çalışma başlattı. Çalışmadan terminal girişlerinde güvenliğin kaldırılması kararı çıkarsa yolcular yurtdışı

Havalimanlarında devrim!

Türkiye'deki tüm havalimanı girişlerinde bulunan güvenlik kontrol noktalarının kaldırılması yönünde Milli Sivil Havacılık Güvenlik Kurulu, yeni bir çalışma başlattı. 

Çalışmadan terminal girişlerinde güvenliğin kaldırılması kararı çıkarsa yolcular yurtdışında olduğu gibi tek bir güvenlik kontrolünden geçerek uçuş yapma imkânı bulacak. Böylelikle yolcu akışı daha da hızlanacak. Yurtdışında havalimanlarında terminale girerken güvenlik kontrolleri yapılmıyor. ABD ve İngiltere dahil yurtdışında yolcular uçağa binmeden hemen önce tek bir güvenlik noktasında bagajlarını, X-Ray cihazlarına koyup dedektörlü kapıdan geçtikten sonra uçaklarına biniyor. 
 
ZAMAN KAYBINA NEDEN OLUYOR 
 
Türkiye'de ise güvenlik kontrolleri havalimanlarının terminal girişlerinden başlayarak yapılıyor. Bu uygulama yolcunun güvenli uçuşu için katkı sağlasa da özellikle uluslararası uçuşların yapıldığı havalimanlarında zaman kaybına yol açıyor ve yolcu akışı yavaşlıyor. Örneğin Türkiye'nin dünyaya açılan en önemli kapısı olan İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaz sezonunda ortalama günde bin uçağa ve 100 binden fazla yolcuya hizmet veriliyor. 
 
Özellikle yaz sezonlarında terminal girişlerinde güvenlik kontrolünden dolayı uzun kuyruklar eksik olmuyor. 
 
ABD UÇUŞUNDA 3 KUYRUK VAR 
 
ABD'ye yapılan uçuşlarda bu ülkelerin istemesi nedeniyle yolcular uçağa son biniş kapısında üçüncü kez dedektörlü kapıdan geçiş yaparak bagajlarını X-Ray cihazına bırakıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam