Havalar ısınıyor, kabus başladı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi İntaniye Servisi'nde kene şüphesi ile tedavi gören iki kişinin birer gün ara ile hayatını kaybettiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre; Tokat'ın Şenyurt Beldesi'nde ikamet eden S.

Havalar ısınıyor, kabus başladı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi İntaniye Servisi'nde kene şüphesi ile tedavi gören iki kişinin birer gün ara ile hayatını kaybettiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre; Tokat'ın Şenyurt Beldesi'nde ikamet eden S. D. (19) vücuduna tutunan keneyi Turhal Devlet Hastanesi'nde aldırdı.

Bir süre sonra rahatsızlanan genç Tokat Devlet Hastanesi'ne oradan da kene klinik şüphesi ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi.

Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan genç hayatını kaybetti. Gencin kanından alınan numunelerin negatif çıktığı belirtilirken, bir hafta sonra yapılacak ikinci bir tetkik sonucu ölüm sebebinin netleşeceği kaydedildi.

S. D.'nin babası oğluna keneyi yapıştıktan 4 saat sonra hastanede aldırdıklarını kaydetti.

Bir diğer kene şüpheli ölüm ise Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde ikamet eden B. S. (75) ise vücuduna tutunan keneyi kendisi kopardı.

Bir süre sonra rahatsızlanması sonucu Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan B. S.'ye yapılan tetkikler ve keneyle teması sonucu KKKA hastalığı teşhisi konuldu.

Durumunun ağırlaşması üzerine Sivas'a sevk edilen yaşlı adam sevk edildiği Sivas CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Yaşlı adamın alınan kan örneklerinin pozitif çıktığı öğrenildi.

KKKA şüphesi ile hayatlarını kaybeden iki kişi de memleketleri Tokat'ta toprağa verildi.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam