Havaalanında THY'ye özel terminal

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY'nin Atatürk Havalimanı'nın yüzde 70'ini kullanmasına rağmen bunun yetersiz kaldığını ifade etti. 50 milyon dolar yatırımla bölgenin cazibe merkezi haline gelen THY Uçuş Eğitim Merkezi'nin bas

Havaalanında THY'ye özel terminal

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY'nin Atatürk Havalimanı'nın yüzde 70'ini kullanmasına rağmen bunun yetersiz kaldığını ifade etti. 50 milyon dolar yatırımla bölgenin cazibe merkezi haline gelen THY Uçuş Eğitim Merkezi'nin basına tanıtıldığı toplantıda konuşan Topçu, “Şu anda THY olarak Atatürk Havalimanı'nın yüzde 70 kapasitesini kullanıyoruz ancak bu bile yeterli olmuyor. Bu sebeple İstanbul'a yapılacak yeni havalimanında THY'ye özel bir terminal yapılması için çalışmalarımız sürüyor.

Bunun için mayıs ayında yapılacak ihale kapsamında ilgili firma ile görüşeceğiz” dedi. 2012 yılında yüzde 20 büyüdüklerini, bugün 200 uçaklık filo ile pilot açığını kapatmakta güçlük çektiklerini, bu yüzden filoda 250 yabancı pilot bulunduğunu anlatan Topçu, “Türkiye'deki uçuş okullarında eğitim gören genç pilotları THY'nin çatısı altında çalışmaya davet ediyoruz. Ayrıca bu yıl 300 genç pilotumuzu eğitim için Amerika'ya göndereceğiz. Eğitim çalışmalarını da DHMİ'den kiraladığımız Aydın Havaalanı'nda kullanılmak üzere 12 eğitim uçağı satın alacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam