Hatay'da büyük hareketlilik

Suriye'deki olaylardan kaçarak Türkiye'ye Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden giriş yapan bir grup Suriyeli, Gaziantep ve Kilis'teki kamplara gönderilmeye başlandı.AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Suriye sın

Hatay'da büyük hareketlilik

Suriye'deki olaylardan kaçarak Türkiye'ye Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden giriş yapan bir grup Suriyeli, Gaziantep ve Kilis'teki kamplara gönderilmeye başlandı.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Suriye sınırına yakın Kavalcık, Kuşaklı ve Bükülmez köylerinden akşam saatlerinde 2'si yaralı toplam 112 kişi Türkiye'ye geçti.

multeci1.jpg

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeliler minibüslerle getirildikleri Hac Konaklama Tesisleri'nde Kızılay tarafından kurulan geçici çadır kente yerleştirildi.

İlerleyen saatlerde ise geçici çadırkentte kalan yaklaşık 200 kişi 4 otobüs ile Kilis ve Gaziantep'te kurulan kamplara gönderildi.

Reyhanlı'daki geçici çadırkentten bu illere nakillerin devam edeceği, bu nedenle 10 otobüsün bekletildiği öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler