Hastanede iğrenç olay!

Ortaya çıktı...

Hastanede iğrenç olay!
Zonguldak'ta, psikiyatri servisinde tedavi gören 26 yaşındaki A.İ., aynı serviste yatan 20 yaşındaki E.Ö.’ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla açılan davada hakim karşısına çıktı. Tutuksuz yargılanan sanık, ilaç kullandığı için olayı hatırlamadığını ileri sürdü.

Olay 23 Aralık 2014’te, Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde meydana geldi. Alkol bağımlılığı ve sinirsel rahatsızlığı nedeniyle psikiyatri servisinde tedavi gören evli A.İ., iddiaya göre aynı serviste zeka geriliği tanısıyla tedavi gören E.Ö. ile cinsel ilişkiye girdi. Bunu fark eden diğer hastaların hastane çalışanlarına söylemesiyle polise haber verildi. Gözaltına alınan A.İ., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

A.İ., ’Nitelikli cinsel saldırı’ suçlamasıyla 18 yıl hapis cezası istemiyle açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı. İddianamede ruh bakımından kendini savunamayacak durumda olduğu belirtilen E.Ö. duruşmaya katılmadı.

1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada kendisini savunan sanık A.İ., alkol bağımlılığı ve sinirsel rahatsızlığı nedeniyle psikiyatri servisinde tedavi gördüğünü, olay günü ilaç alarak yattığını söyledi. A.İ., "Odama geçtim uyudum. Daha sonra bana anlatılana göre E.Ö., benim odama kadar gelmiş, yatağıma yatmış. Bana bunlar anlatıldı. Ben ilaç kullandığım için hiçbir aşamayı hatırlamıyorum. Suç teşkil eden bir şey varsa bile bilinçli olarak yaptığım bir şey yoktur. Ben 1-2 gün onunla aynı hastanede kaldım. Sigara içmeye indiğimde yanıma geliyordu. Ben mağdurenin rahatsızlığını bilmiyorum" dedi. Mahkeme heyeti, akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için sanığın Adli Tıp Kurumu İhtisas Kurulu’na sevk edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler