Hastanede bir skandal daha!

Adana'da bir hastanenin acil servisinde hasta bir çocuğa son kullanma tarihi geçmiş serum takıldı. Çocuğun ailesinin başvurusu üzerine adana İl Sağlık Müdürlüğü de olayla ilgili inceleme başlattı.Alınan bilgilere göre Devlet hastanesinde son kullanma tari

Hastanede bir skandal daha!

Adana'da bir hastanenin acil servisinde hasta bir çocuğa son kullanma tarihi geçmiş serum takıldı.

 Çocuğun ailesinin başvurusu üzerine adana İl Sağlık Müdürlüğü de olayla ilgili inceleme başlattı.

Alınan bilgilere göre Devlet hastanesinde son kullanma tarihi geçen serum kullanıldığı babanın şikayetiyle ortaya çıktı. 6 yaşındaki Yusuf Karakoç, sokakta oyun oynarken çıktığı aydınlatma direğinde elektrik akımına kapıldı. Baba Ramazan Karakoç yaralanan oğlunu hemen Yüreğir Başkent Hastanesi'ne götürdü.

YARISINDA FARKETTİ

Acil serviste serum takılan Yusuf, çocuk bölümü olan bir hastaneye Seyhan Başkent Hastanesi'ne sevk edildi. Baba Karakoç, takılan serumun son kullanma tarihinin üzerinden 3 ay geçtiğini burada fark etti:

"Yarısı gitmişti... Ben gördüm doktora söyledim çıkardılar, attılar. Ama çöpe atmadım aldım il sağlık müdüre götürdüm."

HASTANE REDDETTİ

Onun şikayeti üzerine Adana İl Sağlık Müdürlüğü olayla ilgili inceleme başlattı. Hastanenin acil servis sorumlusu Hasan Yeşilağaç ise serumun hastaneye ait olduğunu kabul etmedi.

Ayrıca ilaç hakkında "son kullanma tarihi geçse bile 6 ay kullanılabilir" dedi.

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Profesör Doktor Yusuf Karataş ise onun tam aksi görüşte:

"Durdukça ilaçlar bozuşma dediğimiz kimyasal olarak toksik maddelere dönüşebilir hastalara zarar verebilir. Sadece serum değil tüm ilaçlarda geçerli olmaktadır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler