Hasta yataklarında kitap okuyorlar!

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı 11 sağlık tesisinde, yatan hasta ve refakatçilerinin sıkılmasının önüne geçmek ve vakitlerini kitap okuyarak geçirebilmeleri için gezici kütüphaneler oluşturularak, kitap tedavi saati uygulaması

Hasta yataklarında kitap okuyorlar!
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı 11 sağlık tesisinde, yatan hasta ve refakatçilerinin sıkılmasının önüne geçmek ve vakitlerini kitap okuyarak geçirebilmeleri için gezici kütüphaneler oluşturularak, kitap tedavi saati uygulaması başlatıldı. Genel Sekreter Opr. Dr. Osman Acar, bağış yoluyla toplanan kitaplardan oluşturulan kütüphane hakkında bilgi verdi.
 
Sağlık hizmetlerinde otelcilik hizmetlerinin öneminin büyük olduğunu belirten Opr. Dr. Acar, hastaların ve hattâ refakatçilerinin, tedavi süresi boyunca rahat etmesi ve kaliteli zaman geçirmesinin öncelikli hedefleri olduğunu söyledi. Acar, “Yataklı servisleri bulunan, birliğimize bağlı sağlık tesislerinde yatan hastaların ve refakatçilerinin hastanede kaldıkları süre içerisinde nitelikli zaman geçirmesini sağlamak amacıyla bağış yoluyla toplanan kitaplardan gezici kütüphaneler oluşturduk. Böylelikle bu sağlık tesislerimizde yatan hastalarımız ve refakatçilerine yönelik kitap tedavi saati uygulaması başlattık.” dedi. Gezici kütüphanenin, bir personel tarafından günün belli saatlerinde hastanenin yataklı servisleri dolaştırılarak hastaya yatağında hizmet sunduğunu belirten Genel Sekreter Acar, “Ayrıca hasta başında bekleyen refakatçisi de bu kütüphane hizmetinden yararlanabiliyor. Böylelikle hasta ve hasta yakınları, okumak istedikleri kitapları gezici kütüphaneden seçerek, bir yandan tedavilerini olurken bir yandan da hastanedeki vakitlerini kitap okuyarak geçiriyorlar.” diye konuştu. Okumanın insanlar için önemli bir faaliyet olduğunu vurgulayan Osman Acar, “Özellikle hastanede tedavi gören çocuklara, anneleri tarafından kitap okunmasını da arzu ediyoruz. Böylelikle kitap okuma sevgisini de aşılamış olacağız.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam