Hamzaoğlu'ndan ebeler günü mesajı

Halk Sağlığı Müdürü Hamzaoğlu Ebeler günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, ebelerin, sağlık alanında yurdun her köşesinde oldukça önemli ve kutsal bir görev ifa ettiklerini bildirdi.   Hamzaoğlu, 5 Mayıs Dünya Ebe

Hamzaoğlu'ndan ebeler günü mesajı

Halk Sağlığı Müdürü Hamzaoğlu Ebeler günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, ebelerin, sağlık alanında yurdun her köşesinde oldukça önemli ve kutsal bir görev ifa ettiklerini bildirdi.
 
Hamzaoğlu, 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, ebenin gebelik sırasında, doğumda ve doğumdan sonra gerekli bakım ve danışmanlığı sağlamak, normal doğumları kendi sorumluluğunda yaptırmak, yeni doğanın bakımını, aile planlaması danışmanlığını yapmak üzere eğitilmiş kişi olarak tanımlandığını hatırlattı.
 
Ebenin yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olduğunu ifade eden Hamzaoğlu, doğum ağrısı çeken annenin acılarını dindiren, aileye istek ve özlemle beklenen birinin katılmasını sağlayan ve bu mucizevi olaya tanıklık etmenin gururunu yaşayan ebelerin bu sebeple toplum içinde saygın bir yeri olduğunu vurguladı.
 
Hamzaoğlu, ebeliğin dünyanın en eski mesleklerinden olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
 
"Ebeler, tüm sağlık çalışanları gibi görevini fedakarca yerine getirmekte, ana-çocuk sağlığı hizmetleriyle birlikte doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemde anneye ve bebeklere bakım hizmeti sunmaktadır. Ebeler, sağlık alanında yurdumuzun her köşesinde oldukça önemli ve kutsal bir görev ifa etmektedirler. Sağlık teşkilatının sürekli yenilenen ve gelişen hizmet anlayışıyla misyonunu başarıyla sürdüren, yoğun tempoda çalışan ve yeni neslin ortaya çıkmasında yardımcı olan ebelerimizin 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü'nü kutluyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler