Hamsiler un fabrikasına gitti

Düzensiz bir şekilde avlanma yapıldığını savunan İsmail Reis-2 teknesinin kaptanı İbrahim Bozan ''Yaptığımız iş resmen balıkçılık katliamıdır. Tuttuğumuz hamsi ağlara sığmadı, bir o kadarı da denize döküldü. Gelişi güzel hamsi tutuyoruz bu yüzden değeri i

Hamsiler un fabrikasına gitti

Düzensiz bir şekilde avlanma yapıldığını savunan İsmail Reis-2 teknesinin kaptanı İbrahim Bozan ''Yaptığımız iş resmen balıkçılık katliamıdır. Tuttuğumuz hamsi ağlara sığmadı, bir o kadarı da denize döküldü. Gelişi güzel hamsi tutuyoruz bu yüzden değeri ile satılmıyor'' dedi.

Çatalzeytin Konaklı Köyü ve Çevre Köyleri Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Tahir Yuvanç da ''Ginolu'da son yılların en büyük balık katliamına tanık oldum. Tonlarca tutulan hamsi kasalanmadan dökme olarak Sinop'daki balık unu fabrikalarına gönderiliyor. Bir balıkçı kooperatifi yöneticisi olarak bu olaydan büyük üzüntü duyuyorum, bütün kooperatifleri iş birliğine çağırıyorum'' şeklinde konuştu.

Balıkçıların kendi aralarında gündüz balık avlamama kararı aldıklarını belirten balıkçı Safi Güzelaydın, balık katliamının her yıl yapıldığını ancak bu yılki katliamın diğer yıllardan fazla olduğunu söyledi.

Güzelaydın, ''Ginolu;ya 20;den fazla balıkçı teknesi tonlarca hamsi çıkardı ama buna rağmen balıkçının yüzü gülmüyor. Sevinmek ile üzülmek arasında şaşkınlar. Çünkü hamsinin kilosu 25 kuruştan, dökme olarak balık unu fabrikalarına gönderiliyor. Balıkçılara dağıtım yapılan boş kasanın tanesi 2 lira, neredeyse hamsi boş kasa parasını karşılamıyor'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam