Hamsi festivali iptal edildi Bayırbucak'a yardım yapıldı!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde birçok STK ve okul tarafından Bayırbucak Türkmenleri için düzenlenen yardım kampanyalarına Trabzonlular Derneği de katıldı. İnegöl Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından toplanan 500 çuval un, İHH vasıtasıyla Türk

Hamsi festivali iptal edildi Bayırbucak'a yardım yapıldı!
Bursa'nın İnegöl ilçesinde birçok STK ve okul tarafından Bayırbucak Türkmenleri için düzenlenen yardım kampanyalarına Trabzonlular Derneği de katıldı. İnegöl Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından toplanan 500 çuval un, İHH vasıtasıyla Türkmenlere gönderildi. 
 
Hayırsever Trabzonlular tarafından bağışlanan paralarla alınan 500 çuval un, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram'ın da katıldığı törenle Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.
 
Trabzonlular Derneği Başkanı Eyüp Şahin, “Yaklaşık bir asır önce vatanımızın bir parçası olan Suriye ile aramıza her ne kadar sınır çizilse de, kardeşliğimize, gönüllerimize, yüreklerimize bir sınır çizilemez. Oralardaki kardeşlerimizi yalnız bırakamayız. Bundan dolayıdır ki İnegöl’de yaşamaktan büyük bir onur duyan Trabzonlular olarak, sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışmaktayız. Yapmayı planladığımız horon ve hamsi festivalimizi iptal ederek, Suriye’deki savaş mağduru kardeşlerimize yardım etmek istedik. Emeği geçen bütün hemşerilerimize ve İnegöllü teşekkür ediyorum. İkinci yardım TIR’ının da şimdiden hazırlanmasına başlandı. Allah bu birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Ayrıca bu yardımlarımızı Suriye’deki kardeşlerimize ulaştıracak olan İnegöl İHH’ya teşekkür ederiz. Bizim bir sloganımız var, biliyorsunuz bize her yer Trabzon, bizde sınır yok” dedi.
 
20160201aw647709_01.jpg
 
20160201aw647709_02.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler