Hac kuraları bugün çekilecek

Bu yıl hacca gidecek olan hacı adaylarının belirleneceği kura çekimi bugün gerçekleştirilecek.Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda yapılacak kura çekimine Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu Üyeleri

Hac kuraları bugün çekilecek

Bu yıl hacca gidecek olan hacı adaylarının belirleneceği kura çekimi bugün gerçekleştirilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda yapılacak kura çekimine Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu Üyeleri, Başkanlık yetkilileri ve başvuran hacı adayları katılacak.

Canlı olarak yayınlanacak kura çekiminin frekans bilgilerine Başkanlığın web sayfasından ulaşılabilecek. 963 bin 868 kişinin başvurduğu hac için bu yıl 329 bin 313 aday yeni kayıt yaptırırken 634 bin 555 kişi ise kayıt yeniledi.

Hac kesin kayıtları 20 Haziran - 01 Temmuz tarihleri arasında her ilde ve her bir katagoride Diyanet yüzde 60, acenteler de ise yüzde 40 oranını geçmemek üzere yapılacak. Başvuranlar arasında yapılacak kura çekiminde ülkemize tanınan resmi kontenjan dolayısıyla 74 bin kişi Kutsal Topraklar'da hac yapacak. Türkiye'den ilk hacı kafilesi 29 Eylül 2011 tarihinde hareket edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler