Haber61'in Ajandası 13.02.2016

ŞOFÖR ESNAFINA MÜJDE! Esnafa verilen sözler için geri sayım başladı.Özellikle şoför esnafının beklediği vergi indirimleri Haziran’a kadar hayata geçecek. Ticari taksi,hatlı minibüs,servis aracı,halk otobüsünü 1 yıl içinde yenileyenlerin ÖTV’sini devlet ka

Haber61'in Ajandası 13.02.2016

ŞOFÖR ESNAFINA MÜJDE!

Esnafa verilen sözler için geri sayım başladı.Özellikle şoför esnafının beklediği vergi indirimleri Haziran’a kadar hayata geçecek.

Ticari taksi,hatlı minibüs,servis aracı,halk otobüsünü 1 yıl içinde yenileyenlerin ÖTV’sini devlet karşılayacak.Böylece 50 bin liralık araç 15 bin TL ucuzlayacak.Esnafın akaryakıt için ödediği KDV’nin iadesi,servis ücretleri ve kullanılan yedek parçadan KDV indirimi gibi çeşitli alternatif tedbirlerde hükümetin gündeminde.ÖTV indirim beklentisi olan 250 bin şoför esnafı için müjdeli haber yakın.Haziran’a kadar verginin sıfırlanmasıyla ilgili düzenleme meclise gelecek.Düzenleme hayata geçince esnaf ÖTV’nin yanında KDV avantajı da sağlayacak.Çünkü örneğin motor silindir hacmi 1600’ün altında olan ticari takside çıplak fiyatın üzerine yüzde 45 ÖTV ekleniyor ,bunun üzerinden yüzde 18 KDV hesaplanıyor.Dolayısı ile ÖTV sıfırlanınca KDV otomatikman azalacak.

AVM’LER HAKSIZ REKABETE YOL AÇIYOR!

AVM’LER HAKSIZ REKABETE YOL AÇIYOR!

Alışveriş Merkezlerinin(AVM) haksız rekabetin önlenmesi için çıkarılan yasa esnafın beklentilerini karşılamada uzak kaldı.Esnaf,AVM’lerin sabah 10.00’da açılıp 20.00’de kapanmasını ve yeni açılacak AVM’lerin kent dışına yönlendirilmesini ve kiraların düşürülmesini istiyor.

Hükümetin küçük esnafı korumak için AVM’lerle ilgili yeni düzenlemeye gidebileceği ifade ediliyor.Trabzon’da  özellikle küçük esnaf ise AVM’ler ve süpermarketlerin yarattığı haksız rekabetin yüzünden ayakta durmakta zorlandıklarını belirterek şunları söyledi:Temel Hacı Topçu:”Mahalle esnafı için durum daha zor.Salt kirasını ödeyemediği ve sigortasını yatıramadığı için kepenk kapatan arkadaşlar var.Esnaflık tarihe karışır yakında” Mehmet Aydın:”AVM ve süper marketler çağın bir gerekliliği belki ama mahalledeki esnafında evinde ekmek götürdüğünü unutmamak gerek.Artık neredeyse her mahalleye bir süpermarket açılıyor.Peki dar gelirli esnaf bunlarla nasıl başa çıkıp rekabet etsin” Ferhat Küçükşen: “Esnaflıkta her şeyden önce ahilik geleneği kayboluyor.Esnaf ahlakı kalmadı.İşyerini öğleye doğru açanlar var.Nerede o eski sabah namazıyla beraber açılan işyerleri.Kimse yalandan yere ağlamasın,bazıları esnaflık adı altında keyif yapıyor”

MEDYA SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEHLİKELİ GERGİNLİK!

MEDYA SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEHLİKELİ GERGİNLİK!

Star ve Hürriyet Gazetelerinden sonda bu kez Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yönelik yapılan saldırılar medyadaki korkunç kutuplaşmanın başka çirkin bir yüzünü ortaya koyuyor.

Yapılan saldırılarda ölen yada yaralı olmaması işin sevindirici tarafı ama bu böyle giderse çok acı haberleri bu sütunlarda kendi meslektaşlarımız için yazmış olacağız.İstanbul Bayrampaşadaki Yeni Şafak Gazetesi ve Halkalıdaki Akit Gazetelerine yönelik saldırılara basın konseyi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyetinden özetle şu açıklama geldi.Basın Konseyi:”İki gazetemizi de geçmiş olsun diyoruz.Olayın sorumluları en kıza zamanda yakalanıp yargılanmasını istiyoruz.Tüm medya kuruluşlarına yapılan hiçbir saldırının kabul edilemez olduğunu bir kere daha söylüyoruz” Türkiye Gazeteciler Cemiyeti:”Gazetelerin ve gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış sağlanamaz.Failler yakalanmalı”

DOĞALGAZ ZAMMINA İSYAN VAR!

DOĞALGAZ ZAMMINA İSYAN VAR!

Elektrik ve doğalgaza gelen şok zamlar vatandaşı çileden çıkardı.

Kış ayı bu yıl hem sert hem de uzun geçiyor.Vatandaş elektriğe ve doğalgaza yüklendikçe bedelini cepteki cüzdanlar ödüyor.Özellikle dar gelirli vatandaşlar ve emekliler  yılbaşı sonrası gelen faturalar karşısında adeta çılgına döndü.Zamlara tepkilerini Trabzon’daki vatandaşlar şu şekilde dile getirdi: Hayretin Kazmaz:”yazık günah bize ya.Eve ekmek götüremiyoruz birde bu gelen zamlar iyice belimizi-büktü” Kadir Demirözü:”Birilerinin cebi para dolacak diye fatura bize kesiliyor.Devlet tarafından fiyatı belirlenen bir madde için önüne gelen zam yapıyor.Fakiri-fukarayı düşünen yok” Osman Turan:”Zamlar bu şekilde devam ederse doğalgaz abonesi kimse kalmaz Trabzon’da.Valla benim soba depoda.Çıkarır kurarım.Yapacak bir şey yok”

MHP’DE SICAK GELİŞME!

MHP’DE SICAK GELİŞME!

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP'de muhaliflerin,  "Partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi" talebiyle açtıkları davanın duruşmaya  hazırlık tutanağını tamamladı.

 Alınan bilgiye göre mahkeme, dava dilekçesini partiye tebliğe çıkardı.  MHP'nin, dava dilekçesinin ulaşmasının ardından 15 gün içinde cevap dilekçesini  vermesi gerekiyor. Hazırlık tutanağına göre mahkeme, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından  MHP Büyük Kongre Üst Kurul güncel delege listesinin onaylı suretini isteyecek ve  dava dilekçesinde "çağrı heyeti" olarak görevlendirilmesi talep edilen isimlerin  partiye üye olup olmadığını soracak. MHP'de aralarında Trabzon’un da olduğu 16 il başkanı, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi için  geçen hafta dava açmıştı. Dava dilekçesinde, 543 büyük kongre delegesinin, "Partinin büyük  kongresinin olağanüstü toplantıya çağrılması hususunda noter vasıtasıyla talepte  bulunduğu, talebin, kongrede tüzük değişikliğini de içerdiği" belirtilmişti. Dava tarihine kadar olağanüstü kongrenin toplanması kararı alınmadığı  gibi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin değişik tarihlerdeki açıklamalarında,  "Talebin yerine getirilmeyeceğini" beyan ettiği anımsatılan dilekçede, büyük  kongreyi toplantıya çağırmak üzere Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel, MHP Kurucular  Kurulu üyesi Ali Sağır ve Bursa Üst Kurul Delegesi Mehmet Bilgiç'in çağrı heyeti  "asil üyesi", MYK Yedek Üyesi Turan Yaldır'ın ise "yedek üye" olarak belirlenmesi  istenmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam