Güvenlikçilerden 'istismar' isyanı!

Öziş-Sen Temsilcisi Bülent Ayık, yürürlüğe giren 5188 sayılı Özel Güvenlik Yasası hakkında bir açıklama yaptı. Bu kanunla birlikte önemli bir oranda istihdam sağlandığını ifade eden Ayık, denetim eksikliğinden faydalanan bazı firmaların ise haksız yaptırı

Güvenlikçilerden 'istismar' isyanı!

Öziş-Sen Temsilcisi Bülent Ayık, yürürlüğe giren 5188 sayılı Özel Güvenlik Yasası hakkında bir açıklama yaptı. Bu kanunla birlikte önemli bir oranda istihdam sağlandığını ifade eden Ayık, denetim eksikliğinden faydalanan bazı firmaların ise haksız yaptırımlarda bulunduğunu söyledi.

 

İşverenlerin, güvenlik görevlisi alırken işe başlamadan önce alacağı kişiye işe başlamadan istifa dilekçesi imzalattığını belirten Ayık, “Boş senede imza attırma, silahlı projelerde silah tazminatını alamama, yıldırma politikaları sonucu tazminatsız şekilde işten ayrılmaya zorlama gibi durumlarla karşılaşıyoruz. Öziş-Sen Sivas Temsilciliği olarak amacımız tüm özel güvenlik görevlisi arkadaşların haklarını savunmak. Güvenlik görevlisi arkadaşlarımıza kaliteli çalışma koşullarını sağlamak, özel güvenlik sektörünü geleceğini görebilen bir meslek haline getirmek istiyoruz.” açıklamasını yaptı.

 

Türkiye genelinde örgütlenme çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Ayık, şunları dile getirdi: “Özel güvenlik görevlisi arkadaşlarımızı bilinçlendirmek ve sendikamız çatısı altında bir araya getirmek istiyoruz. Buna bağlı olarak TCK’nın 118. maddesine göre özel güvenlik görevlisinin sendikaya üye olmasını engellemek, üye olunmaması için baskı yapmak anayasal bir suçtur. Bu yaptırımlarda bulunan kişi 1 yıl ile 3 yıl arasında hapis cezasına çarptırılıyor. Ayrıca sendikaya üye olma nedeniyle işten çıkarmaya iş kanununda ağır maddi tazminat cezalarına bağlanmıştır. Tüm özel güvenlik arkadaşlarımızı özel güvenlik sektörünün ilk sendikası olan Öziş-Sen çatısı altında toplanarak 5188 sayılı özel güvenlik yasasını ve 4857 sayılı iş kanunun hakkınız dediği fakat alamadığımız tüm sosyal haklarımızı almak için sendikalı olmaya davet ediyorum"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam