Güreşte altın madalya geldi!

İstanbul'da sona eren Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stilde Türk sporcu Cengiz Arslan, altın madalya kazandı. Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen organizasyon grekoromen stilde yapılan maçlarla tamamlandı. 66 kiloda minde

Güreşte altın madalya geldi!
İstanbul'da sona eren Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stilde Türk sporcu Cengiz Arslan, altın madalya kazandı.
 
Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen organizasyon grekoromen stilde yapılan maçlarla tamamlandı. 66 kiloda mindere çıkan Cengiz Arslan, sabah seansında sırasıyla Avusturyalı, Alman, Bulgar ve Azerbaycanlı rakiplerini mağlup ederek finale yükseldi. Final maçında Macar Otto Losonczi'nin karşısına çıkan Arslan, rakibini 4-1 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu.
 
Günün diğer maçlarında 84 kiloda Ermeni Grigoryan Varuzhan'ı 5-0 yenen Ali Cengiz ile 120 kiloda aynı ülkeden Edgar Khachatryan'ı 14-0’lık skorla ve teknik üstünlükle mağlup eden Osman Yıldırım ise bronz madalya aldılar.
 
Serbest ve grekoromen stil ile kadınlar kategorisinde 6 gün boyunca kürsü mücadelesi veren Türk güreşçiler, şampiyonayı 3 altın, 6 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplamda 13 madalya ile tamamladı.
 
Serbest stilde 1 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya kazanan genç milliler, takım klasmanında ikinci olurken, 1'er gümüş ve bronz madalya alan genç kızlar ise üçüncü sırada yer aldı.
 
Grekoromen stilde ise genç milli takım, 2 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya alarak Avrupa ikinciliğini elde etti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler