Gürcü sevgiliyle Facebook tuzağı...

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 1 Aralık'ta Ercan Çelik'in öldürülmesi, kardeşi Deniz Çelik'in de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan olayın nedeninin kan davası olduğu ortaya çıktı. Polis cinayetle ilgili Çelik ailesine kan davası güden iki kardeş ile kardeşler

Gürcü sevgiliyle Facebook tuzağı...

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 1 Aralık'ta Ercan Çelik'in öldürülmesi, kardeşi Deniz Çelik'in de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan olayın nedeninin kan davası olduğu ortaya çıktı. Polis cinayetle ilgili Çelik ailesine kan davası güden iki kardeş ile kardeşlerden birinin sevgilisi olduğu belirtilen Gürcistan uyruklu kadını gözaltına aldı. Kardeşlerin, Gürcü kadın adına Facebook'tan oluşturdukları profille Ercan Çelik'i tuzağa düşürdüğü belirlendi. 

Alanya'da 1 Aralık'ta evlerinin önünde saldırıya uğrayan Ercan Çelik bıçaklanarak öldürüldü, kardeşi Deniz Çelik ise ağır yaralandı. Soruşturma başlatan polis, Çelik kardeşlerin bir akrabalarının, Diyarbakır Silvan'da Tahsin B.'yi öldürdüğü ve bu olayın kan davasına dönüştüğü tespit edildi. Silvan'da öldürülen Tahsin B.'nin oğulları Mehmet Ş.B. (26) ve Murat B.'nin (22), babalarının intikamını almak için yemin ettikleri ve Çelik ailesinin fertlerini takibe aldıkları saptandı. 
 
GÜRCÜ SEVGİLİSİYLE FACEBOOK'TAN TUZAĞA DÜŞÜRDÜ 
 
İki kardeşin, Mehmet Ş.B.'nin sevgilisi Gürcistan uyruklu Ramila B. (30) adına bir sosyal paylaşım sitesinde profil oluşturduğu ve Ercan Çelik'le arkadaşlık kurdurduğu belirlendi. Tuzağa düşen Ercan Çelik'in daveti üzerine Ramila B., sevgilisi Mehmet Ş.B. ve kardeşi Murat Ş. kiraladıkları İstanbul plakalı bir otomobille Alanya'ya geldiler. İki gün boyunca Çelik kardeşlerle gezen Ramila B., kardeşlerin kaldığı evi öğrendikten sonra adresi sevgilisi ile onun kardeşine bildirdi. 
 
SİLAH TUTUKLUK YAPTI, BIÇAKLA SALDIRDILAR 
 
Bir gün sonra ise Ercan Çelik, Ramila B.'ye kendisini ailesiyle tanıştırmak istediğini söyleyerek kardeşi Deniz Çelik'i de yanlarına alıp Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan evine doğru yola çıktı. Mehmet Ş.B. ve kardeşi Murat B. kardeşlerin yolunu kesti. Murat B. üzerindeki silahı çıkarıp ateşlemek istedi, ancak silah tutukluk yaptı, bunun üzerine Mehmet Ş.B. ve Murat B. yanlarında getirdikleri bıçaklarla kardeşlere saldırdılar. Bıçak darbeleri sonucu Ercan Çelik kaldırıldığı Alanya Devlet Hastanesi'nde öldü, Deniz Çelik ağır yaralandı. 
 
BENZİN İSTASYONU KAMERALARI ARAŞTIRILDI
 
Kaçan zanlıların İstanbul plakalı bir otomobil kullandığını belirleyen polis, ilçede bulunan benzin istasyonlarına gelen yüzlerce otomobili güvenlik kamerası görüntülerinden araştırdı ve zanlıların kullandığı otomobile ulaşıldı. Görevlendirilen özel ekibin çalışması sonucu Mehmet Ş.B., sevgilisi Ramila B. ve kardeşi Murat B. İstanbul Bahçelievler'deki bir eve düzenlenen operasyonla yakalandılar.
 
Zanlıların olayda kullandıkları silah ve bıçak ise Antalya Alanya Karayolu'nda bir arazide bulundu. Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen zanlıların sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam