Gürcistan'a geçişte 1 lira dönemi kalktı

Artvin Valisi Necmettin Kalkan, bugünden itibaren Gürcistan'a çıkış yapacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından, çıkış başına 15 lira harç alınacağını bildirdi. Vali Kalkan,yaptığı açıklamada, Türkiye ile Gürcistan arasında iki ülke vatandaşlarının kimli

Gürcistan'a geçişte 1 lira  dönemi kalktı

Artvin Valisi Necmettin Kalkan, bugünden itibaren Gürcistan'a çıkış yapacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından, çıkış başına 15 lira harç alınacağını bildirdi. 

Vali Kalkan,yaptığı açıklamada, Türkiye ile Gürcistan arasında iki ülke vatandaşlarının kimlik kartı ile geçişlerini sağlayan protokolün 10 Aralık 2011 tarihinde uygulamaya girdiğini, kimlikle geçiş için 1 lira harç ödendiğini anımsattı. 
   
Kalkan, 5597 sayılı Yurt Dışına Çıkış Harcı Hakkında Kanun ile Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un 1. maddesinin birinci ve üçüncü fıkralarının, Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Gümrük Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapan Kanun'un 52. maddesi gereğince değiştirildiğini belirtti. 
     
Kalkan, değişiklik uyarınca bugünden itibaren Gürcistan'a çıkış yapacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından, çıkış başına 15 lira harç alınacağını kaydetti. 
     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler