Gurbetçilerden engellilere destek

Hollanda Samsunlular Derneği tarafından engellilere yardım amacıyla organize edilen kampanyayla engelliler için alınan 46 akülü araç, Çarşamba’da düzenlenen törenle engellilere teslim edildi. Hollanda Samsunlular Derneği’nin başlattığı kampanya neticesind

Gurbetçilerden engellilere destek

Hollanda Samsunlular Derneği tarafından engellilere yardım amacıyla organize edilen kampanyayla engelliler için alınan 46 akülü araç, Çarşamba’da düzenlenen törenle engellilere teslim edildi. 

Hollanda Samsunlular Derneği’nin başlattığı kampanya neticesinde kampanyaya bağışta bulunan yaklaşık 100 Samsunlunun destekleri ile alınan akülü engelli araçları, Çarşamba Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın belirlediği 46 engelli vatandaşa Kaymakamlığın önünde düzenlenen törenle verildi.
 
Çok sayıda davetlinin katıldığı törende engellilerin, verilen akülü araçlardan dolayı çok mutlu olduğu gözlendi. Düzenlenen törene, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse, CHP ilçe Başkanı Sinan Yaşar, Hollanda Samsunlular Derneği Başkanı Cengiz Yılmaz’ın yanı sıra Sosyal Yardımlaşma görevlileri ve engelli vatandaşlar katıldı.
 
Törende konuşma yapan Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, katkılarından kaynaklı Hollanda Samsunlular Derneği’ne teşekkür ederek, “Engellilerimizi bir parça olsun sevindirebilmek bizler için çok önemli. Zaten bizler onları engelli olarak görmüyoruz. Bu desteğimizle birlikte engellerinin bir parça azalacağını düşünmek bizleri mutlu ediyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın belirlediği insanlara bu araçlarımızı veriyoruz” dedi.
 
Tören ardından açıklamada bulunan Hollanda Samsunlular Derneği Başkanı Cengiz Yılmaz, “Burada birçok engelli insanı sevindirdik. Bu, gurur verici bir olay. Bu organizasyonunda derneğimize 100’e yakın Samsunlu maddi desteklerini sunmuştur.
 
Düzenlediğimiz kampanya ile birlikte bu araçlarımızı engelli vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Araçlarımızın bir tanesinin maliyeti ortalama bin TL civarında. Bu kampanyamıza önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Törenin ardından dağıtılan akülü araçların nasıl kullanılacağını da engelli vatandaşlara anlatan Cengiz Yılmaz, araçların engelliler için büyük bir kolaylık olduğunun altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler