Günnar. Cumhuriyetimizin 91. yılını...

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Cumhuriyetimizin kazanımlarının her geçen gün daha da arttığı, demokrasimizin daha da güçlendiği bir dönemde, Cumhuriyetimizin 91. yılını idrak etmekten büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.AK Parti Trabzon

Günnar. Cumhuriyetimizin 91. yılını...

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Cumhuriyetimizin kazanımlarının her geçen gün daha da arttığı, demokrasimizin daha da güçlendiği bir dönemde, Cumhuriyetimizin 91. yılını idrak etmekten büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Günnar mesajında Kurtuluş Savaşı ruhunun Cumhuriyet’i kurduğunu belirterek, “Bir toprak parçasında yaşayıp da tek vücut olarak ‘millet’ olabilmek ve millet olmanın gereklerini yerine getirebilmek, devlet kurmak ve onu yaşatmak için çok önemlidir. İdeal bir millet olmak için bu ruhu taşıyan insanlar gereklidir” dedi.

6 yüzyıl yaşayan Osmanlı Devleti’nin dağılması ve Anadolu’nun işgale uğraması sonucunda başlatılan direniş hareketinin, Gazi Mustafa Kemal ve duyarlı arkadaşlarının öncülüğünde Kurtuluş Savaşı’na dönüştüğünü kaydeden Günnar şunları söyledi: “Milli Mücadele’de önce millet egemenliğine dayalı TBMM kuruldu ve TBMM’de yaşanan tarihi sürecin neticesinde Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Cumhuriyet, Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır. Türk Milleti’nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyeti, tüm değerleriyle ilelebet yaşatmakta herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğu vardır”.

AK Parti İktidarının Cumhuriyet’in yüzüncü yılında muasır medeniyetler seviyesini aşmayı amaçladığını belirten Günnar, “Bizde Adalet ve Kalkınma Partisi olarak iktidara geldiğimizden bu yana milletimize ve cumhuriyetimize layık olabilmek için devrim niteliğinde kalkınma hamleleri başlattık ve duble yollardan sanayiye, eğitimden sağlığa, tarımdan ekonomiye, kültürden dış politikaya, adaletten insan haklarına kadar daha pek çok alanda önemli yapısal reformlar gerçekleştirdik. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde, Türkiye’yi demokrasisiyle, hukuk devleti normlarıyla, insan hak ve hürriyetleriyle, ekonomisiyle, sanayisiyle, eğitim düzeyiyle dünyanın en ileri, en gelişmiş, en müreffeh ülkelerinden biri haline getirmektir. İnanıyorum ki, geçmişte farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, büyük bir hoşgörü medeniyetinin mirasçıları olan bizler, birbirimizi kardeşçe kucaklayarak, birbirimizle sımsıkı kenetlenerek, el ele, gönül gönüle 100. yıl yani 2023 hedeflerimize doğru süratle yol alıyoruz.

Cumhuriyetimizin kazanımlarının her geçen gün daha da arttığı, demokrasimizin daha da güçlendiği bir dönemde, Cumhuriyetimizin 91. yılını idrak etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Cumhuriyetimizin 91. yılını kutlarken, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla, gazilerimizi minnetle anıyor, tüm Trabzonluların ve aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam