Güney Kore'yi kimyasal sızıntı vurdu

 Güney Kore'nin Gumi kentindeki bir kimya fabrikasından sızan zehirli gaz nedeniyle 3 binden fazla kişi tedavi altına alındı. Çiftlik hayvanları ve tarım arazileri de büyük ölçüde zarar gördü. Güney Kore'nin güneydoğusunda bulunan Gumi kentindeki kimya de

Güney Kore'yi kimyasal sızıntı vurdu

 

Güney Kore'nin Gumi kentindeki bir kimya fabrikasından sızan zehirli gaz nedeniyle 3 binden fazla kişi tedavi altına alındı. Çiftlik hayvanları ve tarım arazileri de büyük ölçüde zarar gördü.
 
Güney Kore'nin güneydoğusunda bulunan Gumi kentindeki kimya devi Hube Global'a ait kimya fabrikasında 27 Eylül'de 5 kişinin ölümüne neden olan patlama sonrasında zehirli madde sızıntısının etkileri de devam ediyor.
 
Yerel yetkililer, patlama sonrasındaki hidroflorik asit sızıntısından etkilenen 3 bin 200 kişinin mide bulantısı, deri döküntüsü, boğaz ve göz yanması şikayetleriyle hastanelerde tedavi edildiğini açıkladı.
 
Fabrikanın bulunduğu bölgeye yakın iki köyde yaşayan 300 kişi de sızıntının sebep olduğu sağlık problemeleri nedeniyle evlerini terk etti.
 
Köy sakinlerinden Park Myeong-Seok, Güney Kore hükümetinin köy halkının şikayetlerini görmezden geldiğini ve önlem almadığını, bu sebeple köyleri boşaltmak zorunda kaldıklarını söyledi.
 
Söz konusu köyde hala bin 200 kişinin ikamet ettiği de belirtildi.
Sızıntı yalnızca bölgede yaşayan insanları değil, hayvanları, bitkileri ve tarım arazilerini de etkiledi. Yetkililier 212 hektar tarım arazisinin zarar gördüğünü ve 3 bin 200 çiftlik hayvanının hastalandığını açıkladı.
 
Kimyasal patlama, bölgede ekonomik hayatı da vurdu. 80'e yakın işletme zarar gördü, bazıları kapatıldı. Zararın 15.9 milyon dolar olduğu belirtildi.
 
Kimyasal madde üreten Hube Global fabrikasındaki patlama 27 Eylül'de meydana gelmiş, 5 işçinin ölümüne neden olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler