Güneşlendikten 8 ay sonra öldü

İngiltere'den 8 ay önce Türkiye'ye tatile gelen güvenlik şefi Andy Prowting (24), güneşlendiği sırada yakalandığı cilt kanseri nedeniyle öldü. Andy'nin ölüm haberi, tedavi masraflarını karşılamak için "Andy's Army" (Andy'nin Ordusu) grubunu kuran ve aylar

Güneşlendikten 8 ay sonra öldü
İngiltere'den 8 ay önce Türkiye'ye tatile gelen güvenlik şefi Andy Prowting (24), güneşlendiği sırada yakalandığı cilt kanseri nedeniyle öldü. Andy'nin ölüm haberi, tedavi masraflarını karşılamak için "Andy's Army" (Andy'nin Ordusu) grubunu kuran ve aylardır bağış toplamaya çalışan yakınlarını yasa boğdu. Andy geçtiğimiz nisanda Türkiye'ye tatile geldi. Bol bol güneşlendi. Tatil dönüşü sırtında bir yara çıktı. Portsmouth'taki Queen Alexandra Hospital'da tedaviye alınan Andy'ye "Malign Melanom" adı verilen cilt kanseri tanısı kondu. Yarası temizlendi ancak iyileşmedi. Kanser, karaciğerine ve kemiklerine sıçramıştı. Southampton General Hospital'da kemoterapi gördü. Birkaç aylık ömrü kalmıştı. Tek çare ABD'nin Houston kentinde yer alan Burzynski Clinic'e gitmekti. İşten ayrılan Andy'nin 210 bin liraya ihtiyacı vardı.
 
'ACILARINDAN KURTULDU'
 
Annesi ve arkadaşları, "Andy'nin Ordusu" adıyla bir grup kurdu. 5 haftada paranın üçte biri toplandı. Umutlar artıyordu. Ancak 17 Kasım'da sevgilisi Sarah Barclay ile nişanlanan Andy, geçtiğimiz gün öldü. Oğlunu kaybettiğini Facebook'ta duyuran anne Julia Williams, "Artık acılarından kurtuldu. Keder doluyum. Seni sonsuza dek seveceğim Andy. Hepinize destekleriniz için teşekkür ederim" diye yazdı. Toplanan para, başkalarının tedavisi için Southampton General Hospital'a verildi.
 
'EN KÖTÜ CİLT KANSERİ TÜRÜ'
 
Deri ve Zührevi Hastalıklar uzmanı Prof. Dr. Necmettin Akdeniz: Malign Melanom, en kötü cilt kanseri türüdür. Güneşin zararlarından korunmak gerekir. Güneşlenirken vücuttaki benler örtülmeli. Yayılma olduktan sonra en iyi yaşam süresi 12-16 ay arası tahmin edilmektedir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Dr. Özlem Okutan: Cilt kanserine çocukluk çağından itibaren güneş ışığında bulunan ultraviyole ışınlarına maruz kalma neden olur. Çocukların günde 30 dakikadan fazla güneş ışıklarının altında kalmamasını öneriyoruz. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler