Gündoğdu: Yargının genleriyle oynanıyor

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesi Baro Temsilcisi Avukat Mücahit Gündoğdu, sulh ceza mahkemelerinin kapatılarak yerine sulh ceza hakimliğinin getirilmesinin yargı sistemine darbe vuracağını savundu.  Baro Temsilcisi Gündoğdu, Manavgat'ta yaptığı açıklamada, ka

Gündoğdu: Yargının genleriyle oynanıyor
Antalya'nın Gündoğmuş ilçesi Baro Temsilcisi Avukat Mücahit Gündoğdu, sulh ceza mahkemelerinin kapatılarak yerine sulh ceza hakimliğinin getirilmesinin yargı sistemine darbe vuracağını savundu. 
 
Baro Temsilcisi Gündoğdu, Manavgat'ta yaptığı açıklamada, kamuoyunda, 5. Yargı Paketi olarak bilinen Türk Ceza Kanunu ve çeşitli kanunlarda değişiklik öngören kanunun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Gündoğdu, yeni kanunla, sulh ceza mahkemeleri kaldırılacağını ve sulh ceza mahkemelerinin görevlerinin asliye ceza mahkemesine devredileceğini ifade etti. Soruşturma aşamasında hakim tarafından verilmesi gereken kararları almak, işleri yapmak, bunlara karşı yapılan itirazları incelemek için sulh ceza hakimliği kurulacağını belirten Gündoğdu, bu uygulamanın yargı bütünlüğünü bozacağını ve hakimlere olağanüstü yetkilerin verilmesinin üzüntü verici olduğunu kaydetti. 
 
Türkiye'de 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet iddiaları sonrası iktidarın yargı üzerinde yaptığı operasyonla HSYK'yı Adalet Bakanlığı'nın memuriyeti hale getirdiğini savunan Gündoğdu, sulh ceza hakimliğinin Anayasa'nın 90. maddesi ve Türkiye'nin Avrupa Birliği(AB) yargı bütünlüğüne ait tüm sözleşmelere aykırı olduğunu söyledi. İktidarın 17 Aralık sonrası yargı üzerinde yaptığı yasa dışı uygulamalarla Türkiye'yi dünyada hukuk alanında üçüncü sınıf ülke haline getirdiğini ileri süren Gündoğdu, "İktidar, yasaları çiğneyerek yargının gen yapısıyla oynuyor. Yargı aslı mecrasından çıkartılıyor. Yargı bütünlüğü bozuluyor. Bu uygulamalarla yolsuzluk ve rüşvet davalarının üstü örtüleceğine inanılıyor. Birileri suçlarını örtmek için suçlu üretmek için uğraşıyor. Ülkemizde hukuk maalesef hukuk fakültelerinde isim olarak kaldı." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler