Günay Tunuslularla görüştü

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Türkiye olarak Tunus'un demokratikleşmesi, insan hakları ve özgürlüklerine dayalı yeni bir yaşama ve yönetme biçimini başarıyla uygulaması konusunda her alanda üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız" dedi.Kültür ve T

Günay Tunuslularla görüştü

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Türkiye olarak Tunus'un demokratikleşmesi, insan hakları ve özgürlüklerine dayalı yeni bir yaşama ve yönetme biçimini başarıyla uygulaması konusunda her alanda üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tunus ziyareti çerçevesinde Tunus Kültür Bakanı Mehdi Mabrouk ile bir araya gelerek, 'Türkiye - Tunus Arasında 2012-2014 Kültür Anlaşması Değişim Protokolü'nü imzaladı. Bakan Günay, Tunuslu meslektaşı ile gerçekleştirdiği imza töreni öncesinde ise Tunus Cumhurbaşkanı Munsif Merzuki'yi ziyaret etti.


Tunus Kültür Bakanı ile birlikte gerçekleştirdikleri imza töreninde konuşan Bakan Ertuğrul Günay, iki gündür bulunduğu Tunus'ta çok yararlı görüşmeler yaptığını, Türkiye ve Tunus için gelecek günlerde yararlı olacak somut bir çalışma programını hayata geçireceklerini ifade etti. "Türkiye olarak Tunus'un demokratikleşmesi, insan hakları ve özgürlüklerine dayalı yeni yaşama ve yönetme biçimini başarıyla uygulaması konusunda ekonomik, siyasi, kültürel, turizm, her alanda üzerimize düşeni yapmaya
çalışacağız" açıklamasında bulunan Bakan Günay, kendisine eşlik eden Türk heyetindeki turizm sektörü temsilcilerine teşekkür etti. Bakan Günay, Tunus'lu yetkililerin gösterdikleri yakın ilgi ve misafirperverlik için de teşekkürlerini sundu.

TUNUS TURİZM BAKANI MABROUK
Bakan Günay'ın ardından açıklamalarda bulunan Tunus Kültür Bakanı Mabrouk da, iki ülke arasındaki işbirliği için somut adımlar atacaklarını, atılan imzaların sadece kağıt üzerinde kalmayacağını vurguladı.
Bu çerçevede Türkiye ile Tunus'un ortak mirası olan Osmanlı el yazmalarının onarımının gerçekleştirileceğini söyleyen Mabrouk, "Kültürel sanayi, sinema gibi alanlarda ortak çalışmalar yapılacak. Hem Türkiye'de hem de Tunus'ta kültür günleri düzenlenecek" diye konuştu.
Bakan Mabrouk, Tunuslu Hayrettin Paşa'nın İstanbul'da bulunan türbesinde bir takım düzenlemeler de yapılacağını söyleyerek, "Hayrettin Paşa, iki ülke arasındaki ortak mirası ve tarihi temsil eden sembolik bir şahsiyettir. Protokolle, Hayrettin Paşa'nın İstanbul'daki türbesinde onun değerine yakışacak bir takım düzenlemeler yapılacak" dedi.
Yine bir Türk Kültür Merkezi'nin Tunus'a açılması konusunda anlaşmaya vardıklarını dile getiren Mabrouk, Tunus üniversitelerinde Türkoloji bölümünün açılması noktasında da gerekli adımları atacaklarını belirtti. Tunuslu bakan ayrıca, Türkiye'nin gerçekleştirdiği ziyaretlerin ve girişimlerin Tunus'a demokratikleşme sürecinde destek olmak istediğinin göstergesi olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından ise her iki bakan hazırlanan protokole imza attı. Kültür ve Turizm Bakanı Günay, imza töreninin ardından Bakanlığın içerisinde bulunan bazı eserleri Tunuslu bakan ile birlikte inceleyerek, yetkilerden eserlerle ilgili bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam