Gümüşhane'den göç ettiler ama...

Yıllar önce eşi Burhan Yıldırım ile Gümüşhane'den Konya'ya göç eden ve 8 çocuğu dünyaya gelen Birgül Yıldırım, hurda çalarken yakalandığı iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Birgül Yıldırım 2 yaşındaki kızını yanında götürürken, 8 yaşındaki Serap

Gümüşhane'den göç ettiler ama...

Yıllar önce eşi Burhan Yıldırım ile Gümüşhane'den Konya'ya göç eden ve 8 çocuğu dünyaya gelen Birgül Yıldırım, hurda çalarken yakalandığı iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Birgül Yıldırım 2 yaşındaki kızını yanında götürürken, 8 yaşındaki Serap ise akrabalarında kaldı. Hurdacılık yapan baba Burhan Yıldırım ise 6 çocuğuyla birlikte, merkez Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi'ndeki yıkılmak üzere olan tek katlı evde yaşam mücadelesi veriyor.

ANNEMİZİN GELMESİNİ İSTİYORUZ

Okulu üçüncü sınıftan sonra bırakmak zorunda kaldıklarını belirten 9 yaşındaki İbrahim ile 10 yaşındaki Sedef, "Biz zor durumdayız, sadece annemizin gelmesini istiyoruz. Babam kağıt, plastik ve hurda toplayarak bize kuru ekmek, şeker ve peynir alabiliyor. Evimizin her tarafı akıyor ama biz sadece annemizin gelmesini istiyoruz" dedi.

Gündüzleri hurda toplayarak babasına yardım ettiğini belirten İbrahim, kendinden bir yaş büyük ablası Sedef'in ise kardeşleri Alper (3), Muhammet (5), ikizler Süleyman ile Engin'e (6) baktığını söyledi. Yetkililerden yardım isteyen çocuklar, kimi zaman bir kuru ekmekle günü geçirdiklerini ifade ederken, hepsinin iki yer yatağında bir yorganın altında uyudukları öğrenildi.

EVDE HİÇBİR ŞEY YOK

Kenar bir mahallede, komşuları bile olmayan 6 kardeşin yaşadığı evde bir odada iki parça halı, iki yatak ve bir tane yorgan ile bir soba bulunuyor. Mutfak camlarının kırık olduğu, tabak ve benzeri mutfak gereçlerinin olmadığı evde yaşam mücadelesi veren çocuklar, oturdukları odada sobayı yakmak için de çevreden odun parçaları topluyor.

Babalarının sürekli evde olmaması nedeniyle, hiç kimsenin ilgilenmediği çocuklar, içler acısı bir hayat sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler