Gümrükçüoğlu: Trabzon'da ramazan...

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Ramazan ayı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Ramazan ayının tüm Trabzon'a, ülkeye, İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni etti.Gümrükçüoğlu, "Trabzon'da Ramazan barı

Gümrükçüoğlu: Trabzon'da ramazan...

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Ramazan ayı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Ramazan ayının tüm Trabzon'a, ülkeye, İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni etti.

Gümrükçüoğlu, "Trabzon'da Ramazan barış demektir. Trabzon'da Ramazan kardeşlik demektir. Trabzon'da Ramazan huzur demektir. Trabzon'da Ramazan ekmeğimizi paylaşmak demektir. Belediye olarak Trabzonlu vatandaşlarımızın bereket ve kardeşlik ayını en iyi şekilde yaşamaları için daha önce Zağnos Vadisi'nde düzenlediğimiz, bu yıl ise Yenimahalle'de İpekyolu Fuar alanında 6'sını yapacağımız Ramazan etkinliklerini tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Gümrükçüoğlu mesajında, Ramazan'ın ruhunu anlayan toplumların her zaman başarıya ulaştıklarını ifade ederek; "Mübarek Ramazan ayı paylaşmanın hoşgörünün barışın kardeşliğin ayıdır. Bu güzel mesajı İslam'ın bilinciyle birlikte barışın kardeşliğin hoşgörünün Trabzon halkının mesajı olarak ifade edersek o zaman inanıyoruz ki insan nesline büyük katkıda bulunmuş oluruz. Trabzon'un ortak değeri her zaman ifade ettiğimiz gibi insan sevgisi ve uygarlıktır. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın ve İslam aleminin Ramazan ayını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim" dedi.

"Yüce dinimiz İslam tüm inananlara yıl içerisinde gönüllerin yumuşadığı, rahmet kapılarının açıldığı geceler, günler ve aylar sunmuştur. İşte bunlara ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (SAV)in "Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluştur" diye müjdelediği Ramazan ayına ulaşmış bulunmaktayız. Bu ay, insanlığa en büyük hediye olarak dünyaya gönderilen, öğrenmek, anlamak ve gereklerini yerine getirmek üzere okunan, herkesin zihninde ve kalbinde derin izler bırakan Kur'an-ı Kerim'in indirildiği aydır. Ramazan ayı nimetlerin kadrinin bilinmesine vesile olan, insanda şükür hisleri uyandırarak, yoksulların, çaresizlerin halinden anlama şuuru veren ve maddenin esaretinden kurtularak "Sabır" denilen en yüksek ahlaki meziyete eriştiren, oruç ibadetinin farz kılındığı, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni de içinde barındıran aydır.

Böylesi bir aya bizleri ulaştıran Yüce Mevla'mıza şükürler ediyor, tüm din kardeşlerimizin bu ayın feyzinden ve bereketinden faydalanmasını temenni ediyor, bu vesileyle tüm insanlığa barış, kardeşlik, insan sevgisi, hoşgörü ve özgürlük diliyorum"
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam