Görmeyen gözler foto çekecek

İzmir Konak Belediyesi, Kamu Yararına Görmeyenleri Koruma Derneği ve Çamlaraltı Koleji’nin işbirliğinde, Türkiye’de ilk defa "Görmeyen Gözler Fotoğraf Çekiyor" sosyal sorumluluk projesi başlatıldı. Görme engelli vatandaşların fotoğraf çekmelerine imkan ta

Görmeyen gözler foto çekecek

İzmir Konak Belediyesi, Kamu Yararına Görmeyenleri Koruma Derneği ve Çamlaraltı Koleji’nin işbirliğinde, Türkiye’de ilk defa "Görmeyen Gözler Fotoğraf Çekiyor" sosyal sorumluluk projesi başlatıldı. 

Görme engelli vatandaşların fotoğraf çekmelerine imkan tanıyan projeyle toplumsal duyarlılığa dikkat çekildi. Konak Belediyesi’nde düzenlenen proje toplantısına Başkan Dr. Hakan Tartan, Kamu Yararına Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Haldun Kırkık, Çamlaraltı Koleji Genel Müdür Yardımcısı Bentürk Dirikal ve Çamlaraltı Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Serap Özöktem, gazeteci foto muhabiri Aykut Fırat ile projede yer alan görme engelli vatandaşlar katıldı.

Bedensel engellilere akülü tekerlekli sandalye, okullara engelli rampası ve kaldırımlara döşenen görme engelli tuğlaları ile engelli vatandaşların sosyal yaşama katılmasında öncü olan ve geçen ay Türkiye’nin en başarılı dört belediye başkanından biri seçilen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, kurumların bir araya gelerek örnek projeler oluşturduğuna dikkat çekti. Kent içindeki sokaklarda kaldırım çıkışlarına yapılan engelli rampaları, belediye hizmet binasında yer alan asansörlerde sesli uyarı ve rakamlarda Braille alfabesi kullanımı gibi daha birçok uygulamayla engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştıran Başkan Tartan, şöyle konuştu: “Konak Belediyesi olarak insanın olduğu her yerde varız.

Bu proje, yürekteki engellerin kalkması adına atılan bir adım. Çoğu insana fantastik gelebilir, ancak sonuç ortaya çıkınca bunun somut bir adım olduğu, heyecan verici bir çalışma oluştuğu fark edilecek. Gönül gözü görmeyince hiçbir şey olmaz. Bu projede yer alan ve herkese örnek olan engelli arkadaşlarımızı kutluyorum.

Sizin objektifinizden yansıyan görüntüleri birçok insan görecek ve oradan size yansıyan duygu yüreğinizde sevgi bahçeleri açacak. Gönlünüzün görüsü, güzelliğiyle çok güzel kareler ortaya çıkaracağınıza inanıyorum.”

ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR İZMİRLİLERLE BULUŞACAK

Çamlaraltı Koleji Genel Müdür Yardımcısı Dirikal, Başkan Tartan’a toplum duyarlılığını yükselten proje nedeniyle teşekkür etti, “Böyle bir proje içerisinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Çamlaraltı Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Özöktem, proje sonunda ortaya çıkacak eserleri merakla beklediklerini hatırlatarak, “Konak Belediyesi ile ortaya çok güzel eserler çıkacağına inandığımız bir projede yer almak bizi gerçekten çok heyecanlandırdı. Sosyal sorumluluk projeleri bilinçli gençlerin yetişmesinde büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Kamu Yararına Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Kırkık ise, projeyi duyduklarında çok heyecanlandıklarını ifade etti, “Projeyi öğrendikten sonra dernek üyesi arkadaşlarımız arasında ‘biz çok iyi fotoğraf çekeriz’ diyen de oldu; ‘nasıl çekeriz’ diyen de. Bu heyecanla yola çıktık ve çok güzel fotoğrafların ortaya çıkacağını düşünüyorum” dedi.

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen "Görmeyen Gözler Fotoğraf Çekiyor" projesi kapsamında, 10 görme engelli vatandaş kendilerine hediye edilen fotoğraf makineleriyle bir ay boyunca fotoğraf çekecek.

Usta gazeteci, foto muhabiri Aykut Fırat’ın eğitmenliğinde gerçekleşen proje sonunda, gönül gözüyle çekilen fotoğraflar, açılacak sergide İzmirlilerle buluşturulacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam