Görme engelliler müzeleri daha rahat tanıyacak

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Görme engelli vatandaşlarımız için kabartmalı kitap hazırladık ve bütün müzelerimizde tanıtıyoruz. İşitme engelli vatandaşlarımız için de görüntülü sistem yapmaya çalışıyoruz. 2016 yılında bir aksilik olmazsa müzemizin tama

Görme engelliler müzeleri daha rahat tanıyacak

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Görme engelli vatandaşlarımız için kabartmalı kitap hazırladık ve bütün müzelerimizde tanıtıyoruz. İşitme engelli vatandaşlarımız için de görüntülü sistem yapmaya çalışıyoruz. 2016 yılında bir aksilik olmazsa müzemizin tamamını hizmete ve ziyaretlere açacağız” dedi.

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında sanatçı Ajda Pekkan ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, işitme engelliler için toplumsal duyarlılığa dikkat çekmek için İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde bir araya geldi. Ünlü sanatçı Ajda Pekkan, bir kısmı tadilatta, bir kısmı da açıkta olan Arkeoloji Müzesi’ni katılımcılarla birlikte dolaştı.

Pekkan’ın özellikle heykellere olan ilgisi dikkat çekti. Müze gezisinin ardından açıklamalarda bulunan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Tarihimize sahip çıkıyoruz. Biz gezin görün diyoruz. Çünkü gezmemek ayıptır, bilmemek kayıptır. 5 milyonu aşkın müze kartımızla vatandaşlarımıza özel fiyatlarla müzelerimizin kapılarını açtık. Sanatınız yoksa kültürünüz yoksa ve ona bakmıyorsanız medeniyetten bahsetme hakkınız da yoktur. Görme engelli vatandaşlarımız için kabartmalı kitap hazırladık ve bütün müzelerimizde tanıtıyoruz. İşitme engelli vatandaşlarımız için de görüntülü sistem yapmaya çalışıyoruz. 2016 yılında bir aksilik olmazsa müzemizin tamamını hizmete ve ziyaretlere açacağız” dedi.

Sanatçı Ajda Pekkan ise, “Bilim, kültür ve sanat formu olarak bizler için büyük önem taşıyan müzelerimizde vatandaşlarımız arasında farklılıkları aradan kaldırmayı onlarla bambaşka bir deneyim yaşamayı ve yaşatmayı arzuluyoruz. Dünyada ve Türkiye’de işitme ile görme engelli vatandaşlarımız için yaşam alanları oldukça kısıtlıdır. Biz sayın Ulusoy ile özel insanlarımız için hayatın içinde daha fazla var olabilmeleri çalışmalar yapmayı kendimize görev edindik” diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından Başaran Ulusoy, Ajda Pekkan’a “Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye” adlı kitabını hediye etti.

Programın sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ünlü sanatçı Ajda Pekkan, "Tarihi eserlere merakım var ancak çok fazla zaman ayıramıyorum. Değerli tabloları satın alıyorum ancak bu tarz projelerde yer almak daha çok önemli ve değerlidir" dedi.

Müzelerde çok kuyruk olduğuna ilişkin sorulan sorulara yanıt veren Başaran Ulusoy ise, “‘Eyfel’de Londra’da müzelerde 3 saat bekliyorsanız, müsaade edin de Topkapı’yı, Ayasofya’yı, Sultanahmet’i iki saat beklesinler. 5 milyonluk bir ziyaretçi akınından bahsediyoruz. O kadar olacak” şeklinde konuştu.

Aracına binerek müzeden ayrılmaya hazırlanan ünlü sanatçısı Ajda Pekkan, çocukların sevgi gösterisine dayanamayarak aracın tavan camından dışarıya çıkıp, fotoğraf çektirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler