Görme engelli Hamide'nin azmi

Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde santral görevlisi olarak çalışan ve aynı zamanda Türkçe öğretmenliği okuyan 20 yaşındaki Hamide Turan, öğretmen olmak azmiyle yaşıtlarına örnek oluyor.Doğuştan görme engelli olan ve Tokat Görme Engelliler Okulu'nu

Görme engelli Hamide'nin azmi

Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde santral görevlisi olarak çalışan ve aynı zamanda Türkçe öğretmenliği okuyan 20 yaşındaki Hamide Turan, öğretmen olmak azmiyle yaşıtlarına örnek oluyor.

Doğuştan görme engelli olan ve Tokat Görme Engelliler Okulu'nu bitirdikten sonra Ordu Atatürk Lisesi'nde lise eğitimini tamamlayan Hamide Turan, girdiği üniversite sınavlarında Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünü kazandı. Bu sırada KPSS sınavlarında yüksek puan almayı başaran Hamide Turan, bir süre Çamaş ilçesinde Şehit Yıldıray Uygun İlköğretim Okulu'nda görev yaptı.

Halen Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde santral görevlisi olarak çalışan ve aynı zamanda Türkçe öğretmenliği okuyan azimli genç kız, tek amacının öğretmen olmak olduğunu söyledi. Lise yıllarında Ordu Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği'nin çalışmalarında aktif görev alan ve başlatılan kitap kampanyalarında Ordu Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği ile Çamaş Şehit Yıldıray Uygun İlköğretim Okulu'na bir kütüphane ve santral sisteminin kazandırılmasında etkili olan Hamide Turan, duygularını şöyle anlattı: "Görme Engelliler Spor Kulübü'ndeki çalışmalar beni hayata hazırladı.

 Bilgisayar kullanmayı, beyaz bastonla yürümeyi, parayı tanımayı, saatlerimizi ve telefonlarımızı kullanmayı, Kuran'ı Kerim okumayı, santral operatörlüğü yapmayı burada öğrendim. Derslerde laptop yardımı ile kaynakları sese çevirmek suretiyle zorlukları bir bir aşıyorum.

Ailem benimle görme engelli olduğum için utanmıyor, bilakis gurur duyuyor. Okulumu bitirip öğretmen olmayı, devletine faydalı bir birey olmayı arzuluyorum. Burada engeli çocukları olan ailelere sesleniyorum. Yavrunuzdan utanmayın, o kendisi istemedi engelli olmayı. Derneklere gelerek çocuklarınızın hayatını kolaylaştırmanın yollarını bulun. Çözümsüz sorun yoktur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler