Gökdelen yangını söndürüldü

 Yangının ucuz atlatılmasında binada kullanılan akıllı sistemler kadar itfaiye erlerinin ölümü göze alarak alevlerin üzerine gitmesi de etkili oldu. Hemen her gün yangınlara müdahale eden görünmez kahramanlar İstanbul'un ortasında tüm tv kanallarından can

Gökdelen yangını söndürüldü

 

Yangının ucuz atlatılmasında binada kullanılan akıllı sistemler kadar itfaiye erlerinin ölümü göze alarak alevlerin üzerine gitmesi de etkili oldu. Hemen her gün yangınlara müdahale eden görünmez kahramanlar İstanbul'un ortasında tüm tv kanallarından canlı yayınlanan Polat Tower yangınına da ölümü hiçe sayarak müdahale etti ve bu kez tüm Türkiye tarafından göründü. Alev ve yoğun duman arasında kalan bazı itfaiye erleri hastaneye kaldırıldı.

 

Şişli’de bulunan 42 katlı Polat Tower Residence’de çıkan yangın, çevredekilere korkulu anlar yaşattı. Binada ve çevredeki araçlarda hasara yol açan yangında bir itfaiye eri düşerek yaralandı, bazı itfaiye erleri de dumandan etkilendi. Yangında can kaybı olmadı.

 

Yangın, itfaiye ekiplerin müdahalesi sonucu yarım saat içinde kontrol altına alındı. Yangına bir söndürme helikopteri de havadan müdahale etti. Helikopterden bırakılan suyun çevreye yayılması sonucu vatandaşlar ıslanmaktan kaçarak kurtulmaya çalıştı.

 

İTFAİYECİLER YARALANDI, DUMANDAN ETKİLENDİ

 

Yangında bir itfaiye eri düşerek yaralandı, diğeri dumandan etkilendi. İtfaiye erleri, ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı.  Acil servise alınan itfaiyecilerin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

BİR ANDA YERE YIĞILDI

 

Bu arada yangına müdahale eden bir başka itfaiye eri de binanın girişinde bir anda yere yığıldı. Arkadaşlarının yardımı ile yangın bölgesinden kucaklanarak çıkartılan itfaiye eri, ambulansa konularak hastaneye kaldırıldı. Müdahale sırasında onlarca itfaiyeci de dumandan etkilendi. Çok sayıda vatandaş ile itfaiyecilere olay yerinde hazır bekletilen ambulanslarda müdahale edildi

 

GEÇ MÜDAHALE İDDİASINA TEPKİ

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce, Polat  Tower Residence'deki yangına itfaiyenin geç müdahale ettiği iddialarının gerçeği  yansıtmadığı belirtilerek, yangına 52 metrelik (dünya standartlarının en uzun)  yangın merdiveni, Kocayusuf Ahtapot, çeşitli özelliklere sahip araçlar ve uzman  bir kadro ile müdahale edildiği bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Şişli Fulya'da 42 katlı Polat Tower Residence'ın dış cephesinde meydana gelen yangının İstanbul  İtfaiyesi'ni alarma geçirdiği belirtildi.

 

Yangının 45 dakikada kontrol altına alınarak söndürüldüğüne işaret edilen  açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Saat 10.40'ta gelen ihbarla Mecidiyeköy İtfaiye grubu 3 dakikada olay  yerine intikal ederek yangına müdahale etmeye başladı. İlk grubun takviye  istemesiyle birlikte Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Fatih, Seyrantepe, Başakşehir,  Gazi, Kayışdağı, Bakırköy grupları bölgeye sevk edildi.

 

Ekipler kısa aralıklarla olay yerine giderek yangına müdahale etmeye  başladı. Yangına, 34 araç 111 personel müdahale etti. Yangında ölen ya da yaralanan olmadı. İtfaiyenin yangına geç müdahale ettiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Yangına 52 metrelik (dünya standartlarının en uzun) yangın merdiveni, Kocayusuf Ahtapot, çeşitli özelliklere sahip araçlar ve uzman bir kadro ile müdahale edildi.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam