Giresun'un ekonomide yeni umudu

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde Servet Şenkal'ın 3 kökle üretime başladığı üzüm şimdi geçim kaynağı oldu. Şebinkarahisarda geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan Servet Şenkal Manisa'dan getirdiği 3 kök üzümü 100 köke çıkardı. Yetiştirdiği üzümleri

Giresun'un ekonomide yeni umudu
Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde Servet Şenkal'ın 3 kökle üretime başladığı üzüm şimdi geçim kaynağı oldu.
 
Şebinkarahisarda geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan Servet Şenkal Manisa'dan getirdiği 3 kök üzümü 100 köke çıkardı. Yetiştirdiği üzümleri satarak aile ekonomisine ek gelir sağlamayı başardı.
 
Manisa üzümünün Şebinkarahisar iklimine uygun olduğunu belirten Şenkal, diğer üreticilere de tavsiyelerde bulundu.
 
Şenkal, "Birkaç yıl önce Manisa'dan 3 kök üzüm almıştım. Bu üzümleri yetiştirerek her geçen yıl aşılama ve kökleme yöntemleriyle çoğalmasını sağladım. Şuanda 100 köke yakın üzümüm var. Geçen yıl 200 kiloya yakın üzüm aldığım bağdan bu yıl 300 kiloya çıkardım. Gelecek yıllarda daha da artacağından umutluyum. Zaten çiftçilikle geçiniyordum. Üzümde ek gelirimiz oldu. Satmasında bir sıkıntı yaşamıyoruz. Diğer çiftçilere de tavsiyede bulunuyorum.İlçemizde bu üzümün yetiştirilmesi için devletin teşvik edici destek vermesini de bekliyoruz" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler