Giresunlu işçiler Ankara'dan döndü!

Ankara’da 95 kişinin hayatını kaybettiği 246 kişinin yaralandığı ’emek, barış ve demokrasi mitingi’ne katılan DİSK Genel-İş Sendikası üyesi işçiler gece Giresun’a döndü.   İşçileri Atatürk Meydanı’nda, aileleriyle, aralarında CHP Giresun Milletvekili Büle

Giresunlu işçiler Ankara'dan döndü!
Ankara’da 95 kişinin hayatını kaybettiği 246 kişinin yaralandığı ’emek, barış ve demokrasi mitingi’ne katılan DİSK Genel-İş Sendikası üyesi işçiler gece Giresun’a döndü.
 
İşçileri Atatürk Meydanı’nda, aileleriyle, aralarında CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu’nun da bulunduğu kalabalık bir gurup karşıladı.
 
Arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsü ve olay anının şokunu üzerlerinden atamadıkları görülen işçilere Bektaşoğlu, DİSK ve KESK’e bağlı sendikaların üyeleri çiçeklerle karşıladı.
Atatatük anıtı önünde toplanan işçiler hitabeden DİSK Temsilcisi İsmail Taşhan, ”Barış ve demokrasi için gittik. Arkadaşlarımızın ölülerini bırakarak döndük. Üzerimize onların kanları sıçradı. Ama yılmayacağız. Giresun Kurtuluş Savaşı’nda iki gönüllü alay çıkardı. KESK ve DİSK olarak Osman Ağa’nın gönüllü alaylarıyız. Emek düşmanlarıyla sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.
 
Basın açıklamasının ardından işçiler yakınlarıyla birlikte alandan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam