Giresun'da KKKA şüphesi!

Giresun Halk Sağlığı Müdürü Fazıl Özden, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle il sınırları içinde yaşayan 4 kişinin tedavi altında olduğunu bildirdi.Özden, Giresun'un iç kesimlerinde geçen aydan itibaren kenelerin görülmeye başlanmasıyla

Giresun'da KKKA şüphesi!

Giresun Halk Sağlığı Müdürü Fazıl Özden, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle il sınırları içinde yaşayan 4 kişinin tedavi altında olduğunu bildirdi.

Özden, Giresun'un iç kesimlerinde geçen aydan itibaren kenelerin görülmeye başlanmasıyla vaka başvuruları olduğunu belirtti.

Bugüne kadar birkaç kişinin kene ısırması şikayetiyle sağlık kuruluşlarına başvurduğunu ifade eden Özden, "Bu kişilerden 4'ü KKKA hastalığı şüphesiyle Sivas ve Trabzon'da tedavi altına alındı. Tetkik ve tedavileri devam ediyor, korkulacak bir durum yok" dedi.

Nisan ayından itibaren farkındalık yaratılmasına yönelik çalışmalara başladıklarını, KKKA'nın keneler aracılığıyla hayvanlardan insanlara bulaşan mikrobik bir hastalık olduğunu vurgulayan Özden, ölümlere yol açtığı için hafife alınmaması gerektiğini söyledi.

Özden, vücuda tutunan kenenin kesinlikle patlatılmaması, sigara bastırılmaması, ezilmemesi ve üzerine herhangi kimyasal madde dökülmemesi uyarısını dile getirerek "Kene asla çıplak elle çıkartılmamalıdır. Eldiven, naylon poşet veya bez parçasıyla tutularak ya da ince uçlu bir pens veya varsa kene çıkartma kartıyla ezilmeden çıkarılmalıdır. Çıkartılamıyorsa en kısa sürede sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Vücuda tutunan kene ne kadar erken çıkartılırsa hastalığa yakalanma riski de o kadar azalır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam