Giresun'da Charlie Hebdo yayınlarına tepki

Giresun Sivil İrade Platformu (GİSİP), Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo karikatürlerini yayınlaması nedeniyle gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü ile iki yazarı hakkında suç duyurusunda bulundu.Giresun Adliyesi'ne gelen GİSİP üyesi sivil toplum örgüt

Giresun'da Charlie Hebdo yayınlarına tepki

Giresun Sivil İrade Platformu (GİSİP), Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo karikatürlerini yayınlaması nedeniyle gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü ile iki yazarı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Giresun Adliyesi'ne gelen GİSİP üyesi sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, cumhuriyet savcılığına suç duyurusu dilekçesini teslim ettikten sonra basın açıklaması yaptı.

Platform adına basın açıklamasını okuyan İlim Yayma Cemiyeti Giresun Şube Başkanı Cemalettin Aydınoğlu, Paris'teki Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırının küresel ölçekli bir üst aklın ürünü olduğunu söyledi.

Aydınoğlu, Paris'te yaşananları ifade özgürlüğü bahanesiyle Türkiye'ye taşımak isteyenleri kınadıklarını vurgulayarak, "İslam, 'Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir' diyerek haksız ölümleri reddeder. Düşünce ve ifade özgürlüğünün bir başkasının inancına hakaret etme özgürlüğüne dönüşmesini anlayışla karşılamamız beklenmemelidir" dedi.

Platform üyesi Yeni Dünya Vakfı Giresun Temsilciliği Başkanı Avukat Sabri Öztürk de Cumhuriyet gazetesi yazarlarının "Halkın kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu işlediklerini ifade etti.

Öztürk, platform olarak gazete yazarları Ceyda Karan, Hikmet Çetinkaya ile gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü Ayşe Yıldırım Başlangıç hakkında suç duyurusunda bulunduklarını dile getirerek, "Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan'ın bu karikatürleri kritik bir dönemde sansürsüz olarak köşesinde kullanması, basın ve ifade özgürlüğü gerekçeleriyle açıklanamaz. O nedenle gazete yazarları ve sorumlu yazı işleri müdürü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam