Giresun Üniversitesi'nde kriz: Devir teslimde...

Giresun Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Coşkun, devir teslimin eski rektörün eliyle yapılamsını istediğini bunun önce kabul gördüğünü ancak sonradan vazgeçildiğini söyledi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Giresun Üniversitesi Rektörlüğü'ne

Giresun Üniversitesi'nde kriz: Devir teslimde...

Giresun Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Coşkun, devir teslimin eski rektörün eliyle yapılamsını istediğini bunun önce kabul gördüğünü ancak sonradan vazgeçildiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Giresun Üniversitesi Rektörlüğü'ne dün atadığı Prof. Dr. Cevdet Coşkun bugün Güre Yerleşkesi'nde bulunan rektörlük binasına gelerek makamına yerleşti. 
 
Dün Rektörlük özel kalemi ile görüştüğünü ve devir teslimin bizzat eski rektör Aygün Attar’ın eliyle yapılmasını istediğini söyleyen Coşkun, talebin ilk önce kabul edildiğini daha sonra ise karardan vazgeçildiğini belirtti.
 
Makamına yerleşen çiçeği burnundaki yeni Rektör Prof. Dr. Coşkun, ”Rektörlük için seçim bitti artık önümüzde seçimsiz bir dört yıl var” dedi.
 
Kendisine oy veren vermeyen herkese teşekkür ettiğini belirten Coşkun, “Bana oy veren vermeyen bütün arkadaşlarımın rektörü olduğumun farkındayım. Bana başından beri destek olan başta ailem olmak üzere, yakın çalışma arkadaşlarıma, bütün üniversite mensuplarına ve AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. İnsanlarla değil problemlerle uğraşan bir rektör olacağım. Onun içinse kısa bir zaman içerisinde kendi ekibimi kurarak hızla kaybetmiş olduğumuz 4 yılı telafi etmeye çalışacağız. Bu süreçte kendi ekibimi kurarken bir direnç ile karşılaşacağımızı da tahmin etmiyorum” dedi. 
 
Yeni Rektör Coşkun, adaylık sürecine ilişkin Hintli lider Gandi’nin sözüne atıfta bulunarak “Önce seni yok sayarlar, sonra sana gülerler, sonra seninle savaşırlar ama sonra sen kazanırsın” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler