Giresun Kuzalan Şelalesi turist çekiyor

Giresun'un Dereli ilçesinde yer alan Kuzalan Şelalesi yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olmaya hazırlanıyor.

Giresun Kuzalan Şelalesi turist çekiyor

Giresun'un Dereli ilçesinde yer alan Kuzalan Şelalesi yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olmaya hazırlanıyor.

Her geçen gün turizmde aldığı payı genişleten Giresun, yaz ve kış turizmininde adından söz ettirmek projeler yürütüyor. Bu projelerden biri olan Kuzalan Şelalesi gelen ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.

Giresun Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği (GİRTAB) Müdürü Tamer Uzuner, 2015 yılında Kuzalan Şelalesini yaklaşık 15 bin turistin ziyaret ettiğini belirterek, 2016 yılından Kulakkaya yaylası güzergahının ulusal ve uluslararası tur şirketlerinin programına alınmasıyla yaklaşık 3 katlık bir büyüme beklediklerini söyledi.

Uzuner, "Özellikle Ortadoğu pazarı Kuzalan Şelalesine ve buradan hemen 100 metre yukarıdaki mavi göle akın ediyorlar. 2016 yaz sezonunda da Kulakkaya yaylasında kış için yapılacak olan kar festivali yazın yapılan tanıtımlarla orman içinde çok güzel mesire alanları ve doğa harikası yaylalara ulaşımla ciddi bir turist akımı olacak. Kuzalan şelalesi üstünde üç farklı şelalesi ve travertenleri ile Kuzalan Tabiat Parkı içinde bulunan subasar ormanları, şimşir ormanları ve uçsuz bucaksız çam ormanlarıyla eşsiz bir güzelliğe sahip. Gerek doğa yürüyüşçülerin, gerekse doğayı seven turistlerin 2016 sezonunda bu bölgeyi ziyaret etmelerini bekliyoruz" dedi.

"Giresun'umuzun en güzide yerlerinden bir tanesi de bu kuzalan şelalesinin bulunduğu bölgedir" diyen Yavuzkemal Belediye Başkanı Abdullah Önal ise, "Turizm bölgemize geçiş yerlerinden bir tanesi. Kümbet yaylasına, Kulakkaya yaylasına, Bektaş yaylasına ve tarih dokunun yoğun olduğu Şebinkarahisar ilçemize giderken bu bölgeden geçmek durumundayız ve bu bölge gerçekten travertenleri ile doğa yapısıyla, şelalesiyle gelecek vaat eden Giresun'umuzun en gözde yerlerinden birisi olacak durumda. Şuan buraya gelip su sesi dinlemek gerekiyor ve doğal yapıyı yerinde yaşayarak, görerek şu güzelliği tatmak gerekiyor. Bizde bunu buradan gelip geçerken her zaman yaşıyoruz insanlarımızın da, turistlerimizin de yaşamasını istiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler