Gezi Parkı!na ressam eylemi!

 Taksim Gezi Parkı'nda bir araya gelen bir grup ressam, Gezi Parkı eylemleri sırasında yaşananları tuvallerine çizdikleri resimlerle protesto ettiler. Ressamlara ilham kaynağı olan konular ise gaz maskesi, biber gazı yiyen eylemciler, TOMA, ağaç ve parkla

Gezi Parkı!na ressam eylemi!
 Taksim Gezi Parkı'nda bir araya gelen bir grup ressam, Gezi Parkı eylemleri sırasında yaşananları tuvallerine çizdikleri resimlerle protesto ettiler. Ressamlara ilham kaynağı olan konular ise gaz maskesi, biber gazı yiyen eylemciler, TOMA, ağaç ve parklar oldu. 
 
Aralarında profesyonel ve amatörlerin olduğu yaklaşık 150 ressam saat 13.00 sıralarında Gezi Parkı'nda toplandı. Parkın içindeki ağaçların altında resim yapan ressamlara Sanatçı Orhan Aydın ile bir grup müzisyen ve vatandaşlar da destek verdi. Ressamlar, Gezi Parkı protestoları sırasında yaşanan olayların resimlerini çizdiler. 30 yıldır ressamlık yapan Mesut Eren, ressamların genelde atölyelerinden dışarı çıkmadıklarını ancak Gezi Parkı direnişiyle bütün sanatçıların sokağa döküldüğünü bu nedenle ressamlar olarak böyle bir eylem yaptıklarını söyledi. Ressamların da bir eylem biçimi olarak direnişe renk kattığını ifade eden Eren, "Direnişin yaratıcı yanı o kadar güçlüydü ki direnişle ilgili müzisyenler güzel bir şey yaptılar. Bizlerde buna kendi alanımızla ilgili katkı sunmak istedik. Burada yaklaşık 150 ressam buluştuk. Burada çıkan ürünleri 1 Eylül'de Gezi Parkı'nda olmak üzere daha sonra yurt genelinde sergilemek istiyoruz" diye konuştu. Ressamlardan Nihal Martlı gazdan etkilenen bir kadın resmi yaparken, Ayşegül Şibiroğlu da gaz maskesi yaptı. Ressamlara destek için gelen şair Orhan Aydın, ressamların ve müzisyenlerin bir araya gelip Gezi Parkı olaylarını tuvale ve şarkı sözlerine döktüklerini söyledi. Bu sanatsal etkinliklerin artarak devam edeceğini kaydeden Aydın, "Burada şarkılar yapıldı, resimler yapılıyor, şairler gelip şiirler söyleyecek, oyuncular gelip metinlerden replikler okuyacaklardır. Gezi Parkı olaylarıyla sanatın önü de başka bir biçimde açılıyor. Önümüzdeki süreçte Gezi Parkı'nı anlatan yüzlerce öyküden filmler çekilecek, romanlar yazılacaktır. Böylelikle insanlığın onurlu direnişi geleceğe kalacaktır" diye konuştu. 
 
Yaklaşık 2 saat boyunca resim yapan ressamlar protestolarına siyah bir bez üzerinde boyadıkları ayaklarıyla yürüyerek devam ettiler. Bez üzerindeki ayak izleriyle "karanlıktan aydınlığa yürüyoruz" mesajının verildiği belirtildi. Müzisyenlerle birlikte şarkılar söyleyen ressamlar yaptıkları basın açıklamasının ardından parktan ayrıldılar. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler