Gezi olaylarına hukuk tepkisi!

 TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün Gezi Parkı olaylarına ilişkin hazırladığı fezlekeye tepki göstererek, "Bu polis fezlekesini yazanlar her kim ise onlar hakkında derhal en etkili adli ve idari soruşturmaların b

Gezi olaylarına hukuk tepkisi!
 TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün Gezi Parkı olaylarına ilişkin hazırladığı fezlekeye tepki göstererek, "Bu polis fezlekesini yazanlar her kim ise onlar hakkında derhal en etkili adli ve idari soruşturmaların başlamasını talep ediyoruz" diye konuştu.
 
Metin Feyzioğlu, Barolar Birliği'nde düzenlediği basın toplantısında, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı fezlekeye tepki gösterdi. Fezlekenin, polis devletinin ilanı anlamına geldiğini kaydeden Feyzioğlu, raporu hazırlayanlar hakkında soruşturma başlatılması gerektiğini belirterek, "Bu rapor hukuk devletine, insan haklarına, doğrudan doğruya sivil topluma karşı yazılmış rapordur. Demokrasi adına utanılacak bir belgedir. Bunun için de ne yapılması gerekiyorsa biz de yaparız. Her türlü zulmü de göğüslemeye hazırız" şeklinde konuştu. 
 
'CADI AVI BAŞLATMAYA YETENDİLERSE, VAZGEÇSİNLER'
 
Hazırlanan fezlekede Ankara Barosu'nun da suçlandığını dile getiren Metin Feyzioğlu şöyle konuştu:
 
"Ankara Emniyet Müdürlüğü, barolarla uğraşacağına kendi içindeki şiddet sorumlularını bulsun ve gereğini yapsın. Kendilerini belli bir süre kandırabilirler. 'Biz birkaç marjinalle, terör örgütlerinin hareketiyle karşı karşıya kaldık, ne yapsaydık' diyebilirler. 2.5 milyon kişinin meydana çıktığı olaylarda, bu topluluk şiddet uygulasaydı taş üstünde taş kalmazdı. Şükredelim ki gösteriler barışçıl gösterilerdi. Barışçı gösterileri, şiddet gösterileri diye takdim edip, üzerine düşeni yapmaya çalışan avukatları suçlamak tamamen meseleyi saptırmaktır, kasıtlıdır ve sorumlular hakkında hiçbir tedbir, hiçbir işlem yapılmayacağının da göstergesidir. Biz özetle bu polis fezlekesini yazanlar her kim ise onlar hakkında derhal en etkili adli ve idari soruşturmalarını başlamasını talep ediyoruz, takip ediyoruz. Buradan uyarıyoruz. Barolara, avukatlara cadı avı başlatmaya yetendilerse, akıllarından bunu geçiyorsalar, vazgeçsinler. Başaramayacaklar. Biz 79 Baro, Türkiye Barolar Birliği ve 80 bin avukat dimdik zapdedilmez kaleler gibi ayaktayız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler