Gezi olayı sanığı yakalandı!

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı resmi internet sitesinde Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesi olayı ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen şüpheli S.K.'nin daha önce silahla ateş etmek suçundan poliste suç kaydının

Gezi olayı sanığı yakalandı!
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı resmi internet sitesinde Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesi olayı ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.
 
Gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen şüpheli S.K.'nin daha önce silahla ateş etmek suçundan poliste suç kaydının bulunduğunu, olay gecesi alkollü olduğunun belirtildiği açıklamada, olayla ilgili 2 kişinin daha arındığını bildirildi. S.K.'nın gözaltına alınmasına sebep olan görüntülerin sosyal medyaya verildiğinin belirtildiği açıklamada aynen şöyle denildi:
 
"Ali İsmail Korkmaz'ın’ın öldürülmesi olayının aydınlatılması amacıyla özel olarak bir Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup kendisine başkaca bir iş verilmemiş ve sadece bu olayın faillerinin yakalanması amaçlanmıştır. İddia edildiğinin aksine soruşturma dosyası emniyet birimlerine havale edilerek oranın inisiyatifine bırakılmayıp, bizzat Başsavcılığımızın bilgi ve kontrolünde yürütülmektedir. Bu kapsamda koordineli ve düzenli şekilde İl Jandarma Komutanlığı ile çalışma yapılmakta olup çeşitli kurumlara 52 adet müzekkere yazılmış, olayla ilgili 15 kişinin ifadesi bizzat Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından alınmış, bilirkişi incelemelerini ise ayrı ayrı 3 kişi tarafından yapılmış, el konulan 40 CD ile 3 hard disk üzerindeki incelemeler ise özellikle Jandarma Kriminal Dairesine yaptırılmak üzere gönderilmiş, konu hassasiyetli takip edilmekte olup bir an önce sonuçlanması beklenmekte olup sonuçlar alındığında kurye ile alınması planlanmaktadır.
 
KEŞİFTE EMNİYET GÖREVLİLERİ HAZIR EDİLMEDİ
 
Olay yerinde yapılan keşifte emniyet görevlileri hazır edilmemiştir. Olayla ilgili olarak itibariyle gözaltına alınıp Başsavcılığa sevk edilen S.K.’nın 6 bin 136 sayılı kanuna muhalefetten dolayı emniyette kaydının bulunduğu ve olay günü arkadaşları ile birlikte alkol aldıktan sonra olay yerinde göstericilerle tartıştığı, S.K.'nın gözaltına alınmasına sebep olan görüntülerin bu güne kadar Başsavcılığımıza iletilmediği, sosyal medyaya verildiği, buradan alınan görüntülerle şahsın teşhis edildiği ve TCK 87/4 maddesinde tanımlanan kasten yaralama sonucu ölüm suçundan dolayı tutuklamaya sevk edildiği, olaya karıştığı iddia edilen ve kimlikleri tespit edilen diğer 2 kişinin ise aranmasına devam edildiği kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam