'Geniş aile' için konutlu teşvik

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 'geniş ve güçlü aile' için atağa geçti. TOKİ ile yapılan anlaşmaya göre, nine ve dedelere çocuklarıyla aynı binada kalması için 1+1 ya da 2+1'ler inşa edilecek. Çocuklu ve genç aileler içinde 3+1 yerine 4+1'ler yapılac

'Geniş aile' için konutlu teşvik
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 'geniş ve güçlü aile' için atağa geçti. TOKİ ile yapılan anlaşmaya göre, nine ve dedelere çocuklarıyla aynı binada kalması için 1+1 ya da 2+1'ler inşa edilecek. Çocuklu ve genç aileler içinde 3+1 yerine 4+1'ler yapılacak
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 'geniş aile' geleneğini yaşatmak yeni bir atılım başlattı. Bakanlık bu kapsamda TOKİ ile anlaşma yaptı. Böylece konut üretiminde, torunların dede ve nineleriyle yaşayabileceği standartların uygulanacağı belirtildi. Nine ve torunların bir arada yaşamasını sağlayacak konut üretiminin vatandaşlardan gelecek talep üzerine yapılacağı aktarıldı.
 
TEK KURA İMKANI
 
Bunun yanında çocuklu ve genç aileler için de 3+1 yerine 4+1'lerin yapılması istendi. Yeni projeyle, birinci ve ikinci derece akrabalara aynı veya yan yana bloklarda oturmak isterlerse "tek kura" imkanı tanınacak. Böylece kuraya girenlerin uzak konutlara düşmesi engellenecek.
 
‘AİLE DOSTU’ LOGOSU
 
Bakanlık ayrıca, tüm üretim sektörlerine yönelik olarak "Aile Dostu" logosu oluşturacak. Ailelerin tüketimine uygun ürünlere bu logo verilecek. Ayrıca ailelerin birlikte daha kaliteli zaman geçirebilmeleri, kültür, sanat ve spor aktivitelerini birlikte yapmaları kolaylaştırılacak. Aile Dostu avantaj paketleri hazırlanacak. Örneğin ailece tiyatro, müze veya futbol maçına gidilmek istendiğinde indirim ve çeşitli avantajlar sağlanacak.
 
Kargoya aile indirimi
 
Aile Bakanlığı'nın, Ulaştırma Bakanlığı ve PTT ile yaptığı görüşmeler sonucunda aile bireylerinin birbirlerine gönderdiği kargolar, "Aile Dostu" mührü sayesinde özel indirimle aile bireylerine ulaştırılacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam