Genç huzurevini ziyaret etti!

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Bayram öncesi şehit ailelerini, huzurevi sakinlerini ve yoksul aileleri ziyaret edip bayramlarını kutladı. Başkan Genç’in şehit aileleri ve huzurevi sakinlerini ziyaretinde çok duygulu anlar yaşandı. PKK ter

Genç huzurevini ziyaret etti!

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Bayram öncesi şehit ailelerini, huzurevi sakinlerini ve yoksul aileleri ziyaret edip bayramlarını kutladı.

Başkan Genç’in şehit aileleri ve huzurevi sakinlerini ziyaretinde çok duygulu anlar yaşandı. PKK terör örgütünün şehit ettiği Trabzonlu özel hareket komiseri Ahmet Çamur ile polis memuru Soner Yıldırım’ın ailelerini ziyaret eden Başkan Genç şehitlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı mesajlarını iletti. Şehitlik makamının İslam dininde Peygamberlikten sonra en yüksek mertebe olduğunu belirten Başkan Genç her zaman şehit ailelerinin yanında olduğunu kaydederek hiçbir zaman yardımlarını ve desteklerini şehit ailelerinden esirgemediğini söyledi. Şehit ailelerine bir sıkıntılarının ve ihtiyaçlarının olup olmadığını soran Başkan Genç bir süre şehit aileleriyle sohbet etti.

Şehitlerin ailelerine herkesin vefa göstermesi gerektiğini ifade eden Başkan Genç aziz şehitlerin bu millete emanet ettikleri ailelerine olan desteklerin şehitlerin bu fedakârlıkları yanında hiçbir değerinin olmadığını kaydederek, “Vatan savunması uğruna, bizlerin rahatı ve huzuru için canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak bizler için borç haline gelmiştir. Millet olarak, devlet olarak şehitlerimizin bizlere emanet olarak bıraktığı eş ve çocuklarına, anne ve babalarına hizmet etmek; onları maddi manevi olarak yalnız bırakmamak çok ahlaki bir davranıştır. Bizler ne yaparsak yapalım onların bu fedakârlığının ve kahramanlığının karşılığını hiçbir şekilde hakkıyla teslim etmiş olamayız.” diye konuştu.

Şehit aileleri de Başkan Genç’in ziyaretlerinden çok müteşekkir olduklarını belirterek Başkan Genç’in ziyaretinden çok memnun kaldıklarını dile getirdiler. 

YAŞLILARIN GÖNLÜNÜ ALDI

Başkan Genç, ikinci ziyaretini huzurevi sakinlerine yaptı. Köşk Huzurevini ziyaret eden Başkan Genç yaşlıların bayramlarını teker teker kutlayarak hal ve hatırlarını sordu. Huzurevi yetkililerinden yaşlıların sağlıkları hakkında bilgi alan Başkan Genç, bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu. Huzurevi sakinlerine tek tek karanfil hediye eden Başkan Genç yaşlılara Kurban Bayramı’nda neler yapacaklarını sorarak bir süre onları dinledi.

Herkesin bir gün yaşlanacağını ve bu nedenle de yardıma muhtaç kalacağını ifade eden Başkan Genç, “Yaşlanınca bize nasıl davranılmasını istiyorsak, bizler de şimdiden yaşlılarımıza o şekilde hürmet ve saygı göstermeliyiz. Hizmetlerini ve ihtiyaçlarını eksiksiz yerine getirerek yaşlılık dönemlerini huzur ve mutluluk içinde geçirmelerine önayak olmalıyız. Dinimiz de yaşlıları ve hastaları bize emanet ediyor ve onlara hizmet etmeyi emrediyor. Bu hem dini, hem de ahlaki vazifemizdir.” sözlerine yer verdi.

İSTEDİĞİNİZ ZAMAN KAPIMIZI ÇALIN

Başkan Genç’in son durağı ise yoksul aileler oldu. Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, ailelere bir eksiklerinin ve isteklerinin olup olmadığını sorarak, Ortahisar Belediyesi olarak her zaman yanlarında olduklarını söyledi. İhtiyaç duyduklarında Belediye’nin Sosyal İşler Müdürlüğü’nün maddi ve manevi olarak desteğe hazır olduğunu anlatan Başkan Genç hiç çekinmeden, istedikleri zaman belediyenin kapısını çalabileceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam