Gazi'yi öldürüp ormana gömdüler!

Katiller Kore gazisini ormanlık alanda iple boğarak öldürdükten sonra, Hacca gitmek üzere ayırdığı 3 bin 500 TL’yi aldıkları ve araç kiralayıp bira içtikten sonra bara giderek eğlendikleri öğrenildi. Paranın bin TL’si ile jeep kiralayan ve eğlenen 2 katil

Gazi'yi öldürüp ormana gömdüler!

Katiller Kore gazisini ormanlık alanda iple boğarak öldürdükten sonra, Hacca gitmek üzere ayırdığı 3 bin 500 TL’yi aldıkları ve araç kiralayıp bira içtikten sonra bara giderek eğlendikleri öğrenildi. Paranın bin TL’si ile jeep kiralayan ve eğlenen 2 katil yakalandıktan sonra Kore Gazisini nasıl öldürdüklerini soğukkanlılıkla itiraf ettiler.

Cuma namazı çıkışı kaybolunca polis seferber oldu

Edinilen bilgiye göre; geçtiğimiz Cuma günü Kore Gazisi 8 çocuk ve 30 torunu olan Reşit Demir (82), Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Kanatlı köyündeki evinden ayrılarak Cuma namazı kılmak için şehir merkezinde bulunan tarihi Dergâh Camisine gitti. Kore gazisinden akşama kadar haber alamayan çocukları durumu polise bildirdi. Bunun üzerine devreye Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar’ın Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde kurduğu 20 kişilik özel ekip hemen harekete geçti. İlk olarak Kanatlı köyüne giden minibüslerde araştırma yapan dedektifler, Reşit Demir’in köye dönmediğini belirledi. Bunun üzerine Dergâh Camisi çevresinde inceleme yapan polisler, Kore gazisinin fotoğrafını göstererek görgü tanığı aradı ancak bulamadı.

Cami ve çevresinde görgü tanığı bulamayan özel ekip polisleri, bölgede bulunan Mobese ve 100 civarında iş yerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini topladı. Şubeye getirilen yüzlerce saatlik görüntüleri 20 kişilik özel ekip, 48 saat aralıksız olarak incelemeye başladı. İncelemelerde Kore gazisinin kapalı çarşı önünden 4-5 saniye 20 yaşlarında bir kişiyle yürüdüğünü gördü. Görüntünün kaydedildiği kapalı çarşı ve çevresinde 20 yaşlarındaki şahsın kimliğini tespit etmek için özel ekip çalışmaya başladı.

Polisler ayrı noktalardan başlayarak seri bir şekilde yaptıkları çalışmada 100’den fazla kişi ile görüştü. Görüşmelerin sonunda, yaşlı adamla yürüyen şahsın terzilik yapan Muhammed Çakır (19) olduğunu belirledi. Bir süre takibe alınan Çakır’ın sürekli kendisi gibi terzi olan arkadaşı Nihat Güler’le (20) görüştüğünü belirledi. Polis her iki şahsıda sabah saatlerinde merkeze bağlı Karaköprü Beldesinde gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerden Muhammed Çakır’ın sürekli babasına ait otomobili kullandığı için polis araçta da kriminal inceleme yaptı. Yapılan araştırma ve soruşturma sonucunda her 2 terzi çırağı da cinayeti para için işlediklerini itiraf ettiler.

Cinayeti itiraf eden şüphelilerden Çakır’ın, Cuma günü Reşit Demir’i alış veriş yaparken paralarını gördüğü ve arkadaşı Güler’e durumu anlatıp plan yaptıkları öğrenildi.

İddiya göre; yaşlı adamın yanına yaklaşan terzi çırağı Muhammed Çakır’ın biraz sohbet ettikten sonra tarihi eser merakını öğrendiği Reşit Demir’e kendisin de eski paraların olduğu söyledi. Bunun üzerinde yaşlı adamı Çakır ve Güler’in bulunduğu araçla Karaköprü Beldesinde ormanlık alana götürdüler. Burada araçtan inen Kore Gazisini, Güler arkadan tutarken Çakır ‘da boğazından iple sıkıp boğarak öldürdü. İki arkadaş daha sonra öldürdükleri şahsın cebinde Hacca gitmek için biriktirdiği 3 bin 500 TL’yi aldılar ve kimliğini yakıp cesedi de 20 metre iple sürükledikten sonra dereye attılar. Polisin adamı araştırdığını fark edince de jeep kiralayıp cesedi kaçırmak istediler.

Sorgulamalarında, cinayeti itiraf eden ve cesedin yerini gösteren şüpheliler, öldürdükleri Kore gazisinin Hacca gitmek için biriktirdiği 3 bin 500 TL parasını alıp Bin TL’si ile jeep kiralayarak bara gidip eğlendileri, kiraladıkları aracın içerisinde de bira içtikleri, kendilerine bu parayla elbise aldıkları belirlendi. 2 bin 500 TL kalan para da 2 kafadarın üzerinden çıktı.

Daha önce 8 geçmişe yönelik ve birçok faili meçhul cinayeti ve Kayseri’deki 3 çocuğun katilinin yakalanmasında da görev alan Şanlıurfa Cinayet Büro Amiri Ertuğrul Güler ve ekibi yeni bir kayıp olayını bu sefer 2 günde çözdü.

 Kore Gazisini öldüren 2 kafadar, ‘tasarlayarak gasp amaçlı adam öldürmek’ suçundan adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam