Gaziler Derneğinden Dolandırıcılık Uyarısı

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık, son günlerde Konya'da şehit çocuklarına ev yaptırılacağı iddiasıyla işadamları ve üst düzey yöneticilerden para talep eden kişilerle derneklerinin bir bağlantısı ol

Gaziler Derneğinden Dolandırıcılık Uyarısı

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık, son günlerde Konya'da şehit çocuklarına ev yaptırılacağı iddiasıyla işadamları ve üst düzey yöneticilerden para talep eden kişilerle derneklerinin bir bağlantısı olmadığını açıkladı.

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık yaptığı açıklamada, "Şehit ve gazilik" kavramları kullanılarak para toplamaya, dergi, broşür ve kitap satmaya çalışan kişilere itibar edilmemesini istedi.

Mustafa Işık, "Son günlerde Konya şehir merkezinde cami önlerinde broşür dağıtılarak, işadamları ve kamu kurum ve kuruluş yöneticileri aranarak para toplandığı, toplanan paralarla şehit çocuklarına ev yaptırılacağı iddia edilmektedir. Bu konuyla ilgilide derneğimize yoğun başvuru yapılmaktadır. Söz konusu para toplama kampanyası ile derneğimizin herhangi bir ilgisi, bilgisi ve bağlantısı bulunmamaktadır. Geçmiş dönemlerde de şehitlik ve gazilik kavramlarını kullanarak halktan para toplandığı ancak bu paraların hiç birinin ne şehit aileleri ne de gazilerimiz için kullanıldığına şahit olmadık. Kamuoyunda milletimizin kutsal duygularını istismar ederek faaliyet yürüten ve geçmiş dönemlerde her türlü yolsuzluk ve hırsızlık iddialarına muhatap olmuş birçok sivil toplum örgütü ve yardım toplama derneği bulunmaktadır. Devletimizin bu konuda yetkilendirdiği kamu kurumu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıdır. Ayrıca Mehmetçik Vakfı tarafından da şehit ve gazi çocuklarına yardım yapılmaktadır. Bunların dışındaki yardım toplama dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının şimdiye kadar herhangi bir yardımı olmamıştır. Yetkili makamlardan izin aldığını söyleyen şehitlik ve gazilik kavramlarını kullanıp, milletimizin milli, manevi ve dini duygularını istismar eden dernek, vakıf, sivil toplum kuruluşları ile oluşturulan çeşitli platformların dergi, kitap, broşür satarak çeşitli yollardan menfaat temin etmeleri ve haksız kazanç elde etmelerinden endişe duymaktayız. Bu tür yardım toplama kampanyalarına itibar edilmemesini, yardımsever halkımıza ve işadamlarımıza saygıyla duyururuz" dedi.

Gaziler Derneğinden Dolandırıcılık Uyarısı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam