Gaziantep'te 66 tarihi eser ele geçti

GAZİANTEP'te, polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda 2 Suriyeli 66 parça tarihi eserle birlikte yakalandı. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Suriye'den kaçak yollarla yurda getirilen tarihi eserlerin piyasaya sür

Gaziantep'te 66 tarihi eser ele geçti
GAZİANTEP'te, polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda 2 Suriyeli 66 parça tarihi eserle birlikte yakalandı.
 
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Suriye'den kaçak yollarla yurda getirilen tarihi eserlerin piyasaya sürüleceği bilgisine ulaştı. Polis ekipleri yaptığı araştırma sonunda tarihi eserlerin bulunduğunu saptadığı Akkent Mahallesi'ndeki eve savcılık kararıyla operasyon düzenledi. Baskın yapılan evdeki aramada polis ekipleri; çeşitli boy ve şekillerde 30 figür desenli tablet, 2 küpe, 1 yüzük, 30 altın sikke, 1 heykel, 1 mühür ve 1 ayak figürü olmak üzere 66 parça tarihi eser ile 1 tabanca ve 35 mermi ele geçirdi. Tarihi eserler ile tabancaya el koyan polis, evde bulunan Suriye uyruklu M.E. ve M.E.'yi gözaltına aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler